В Україні проведуть дослідження якості кіноосвіти

В Україні розпочалося дослідження системи кіноосвіти, проведення якого має на меті встановити розбіжності між потребами ринку та обсягом підготовки фахівців в галузі кіно.

Про це повідомили у Державному агентстві з питань кіно.

Дослідження, що буде проведено Асоціацією кіноіндустрії разом із Центром «Соціальні індикатори».

В Держагентстві з питань кіно зазначають, що в українській індустрії кіно відчутний брак професіоналів, зокрема, молодих фахівців, які мають не лише теоретичні, а й практичні знання та професійні компетенції, що відповідають актуальним потребам ринку.

Окрім того, дефіцит якісно підготовлених професіоналів, зокрема, через недостатній рівень володіння англійською, призводить до обмеження можливостей міжнародної співпраці та стримує розвиток національної індустрії.

У свою чергу дефіцит кадрів призводить до збільшення попиту на досвідчених фахівців, зростання вартості їх послуг та втрати Україною одного із конкурентних факторів, вартості виробництва, – у порівнянні з іншими країнами Європи.

Протягом реалізації дослідження планується провести комплексне опитування представників кіногалузі: роботодавців із різних секторів індустрії, представників закладів вищої та фахової передвищої освіти, студентів випускних курсів та фахівців, які нещодавно завершили навчання.

Оприлюднення результатів заплановано на кінець вересня 2021 року.

Бажаючим взяти участь в опитуванні потрібно заповнити анкету.

Взяти участь в опитуванні

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *