В Україні створять новий ІТ-університет – SET University

Міністерство цифрової трансформації презентувало запуск нового університету, який готуватиме ІТ-підприємців. Навчати студентів будуть професори з провідних українських та закордонних університетів і топ-менеджери українських і міжнародних ІТ-компаній.

Про це під час презентації SET University повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За його словами, для того, щоб побудувати успішну IT-країну, потрібно навчати майбутніх ІТ-новаторів сучасним технологіям і тому, як втілити їх у бізнесі.

«Щорічно на ринок праці виходить близько 20 тисяч нових ІТ-фахівців, тоді як, за оцінками учасників ринку, реальна потреба становить понад 30 тисяч на рік. Наразі Мінцифра активно працює над реформуванням ІТ-освіти», – зазначає Федоров.

Новий SET University діятиме на базі Київської школи економіки за підтримки ІТ-інвесторів та бізнесменів.

Запуск університету планується у 2022 році. Головним завданням SET University стане не просто підготовка ІТ-фахівців, а ІТ-підприємців, які вміють розробляти бізнес-плани та запускати свої проєкти.

Окрім того Михайло Федоров наголосив, що Україна має потенціал стати найбільшим IT-хабом у Східній Європі.

«У нас має з’являтися ще більше «єдинорогів», таких як GitLab чи Grammarly. Одна з цілей Мінцифри – до 2024 року збільшити частку IT у ВВП країни до 10%. Тому ми створюємо додаткові стимули від держави для розвитку сфери. Щорічно на ринок праці виходить близько 20 тисяч нових ІТ-фахівців. Тому ініціативи щодо інноваційної та якісної підготовки ІТ-фахівців  є надзвичайно актуальними», – зазначив міністр цифрової трансформації.

Як дипломну роботу випускники SET University презентуватимуть ідею або проєкт власного стартапу. Найкращі проєкти отримають інвестування від венчурної студії, що діятиме на базі університету. 

Наразі університет аналізує потреби абітурієнтів та ІТ-ринку, щоб визначити фінальний список напрямів навчання, але вже відомо, що великий акцент робитиметься на новітніх технологіях.

Сьогодні університет розглядає такі дисципліни: Artificial Intelligence, Machine Learning, Big Data та Internet of Things.

Навчати студентів будуть професори з провідних українських та закордонних університетів і топ-менеджери українських і міжнародних ІТ-компаній. Зокрема, вони зможуть стати менторами студентів та презентувати реальні ІТ-кейси, щоб студенти долучалися до їх вирішення.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *