Версія Путіна спростована: у Білорусі розповіли, де затримали стрільців з “Крокусу”

У Білорусі спростували брехню Путіна щодо причетності терористів до України / Колаж 24 Каналу

Вдень 23 березня російський диктатор у своєму зверненні до громадян країни-агресорки заявив, що підозрювані у теракті у Підмосков’ї намагалися втекти та рухалися у бік України, де для них нібито з українського боку було підготовлено вікно для переходу державного кордону.

Очільник Кремля повторив слова ФСБ щодо підозри у причетності України до теракту у ТЦ “Крокус Сіті Холл”. Однак такі звинувачення не мають жодних підстав. Ба більше, є багато невідповідностей стосовно заяв Москви.

Версію Путіна спростували

Владімір Путін заявив, що усіх чотирьох осіб, які відкрили вогонь по цивільних у “Крокус Сіті Хол” затримали. Ба більше, диктатор заявив, що вони, мовляв, рухалися у бік України. Їм нібито мали відкрити “вікно” для переходу державного кордону.

Однак станом на зараз, за даними білоруських ЗМІ, посол Білорусі у Росії Дмитро Крутой заявив, що білоруські спецслужби допомагали Росії виконати завдання не дати піти терористам через кордон між країнами.

Активна взаємодія від вчорашнього дня здійснюється по лінії спеціальних служб. Керівник Комітету державної безпеки перебуває на прямому зв’язку зі своїм колегою. І фактично основним завданням минулої ночі було не дати піти терористам піти через наш спільний кордон. Таке завдання виконано. Було введено максимальні заходи безпеки,
– сказав він.

Таким чином ще одні звинувачення Путіна та російської ФСБ у бік нашої держави було спростовано, оскільки у цій заяві йдеться саме про співпрацю на російсько-білоруському кордоні.

ІДІЛ взяло на себе відповідальність за теракт у Підмосков’ї

  • Після теракту у Підмосков’ї з’явилося повідомлення про те, що за стрілянину відповідальна ІДІЛ. У The Washington Post навели цікаві деталі. Так, нещодавні звіти розвідки свідчать про те, що терористичне угруповання ІДІЛ “К”, філіал “Ісламської держави”, діяло на території Росії.
  • Відповідальність за атаку на себе взяла терористична організація “Ісламська держава”. Вона опублікувала групове фото ймовірних терористів, обличчя яких на кадрах приховали. Також там розповіли деталі про те, що нібито відбувалося всередині.
  • Водночас у США упевнені, що Україна не має жодного відношення до трагедії у Підмосков’ї. Окрім цього, експерти вважають малоймовірним варіант, що це була ціленаправлена операція російських спецслужб.
  • Заступник директора Центру геоекономіки Атлантичної ради у Вашингтоні Чарльз Лічфілд переконаний, що цілком очевидним для Путіна є пов’язати теракт у “Крокус Сіті Холі” з Україною. Він переконаний, що Росія збільшить атаки на нашу державу.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *