Вибухи в Полтаві, створення коаліції для надання Україні ракет: хронологія 734 дня війни

Хронологія 734 дня війни / Колаж 24 Каналу (фото ілюстративні, Getty Images)

Цієї ночі окупанти вкотре атакували нашу державу. Окрім того, агресор продовжує спроби наступу для захоплення наших територій. Сили оборони дають потужну відсіч ворогу.

Яка ситуація на полі бою, кордоні, про наслідки російських атак, боротьбу українців на фронті, в тилу й на дипломатичному рівні, головні новини 27 лютого – пише 24 Канал.

08:43, 27 лютогоРосійський дрон збили на Хмельниччині

Під час тривоги на території Хмельницької області знищили ворожий БпЛА. Місце падіння уламків встановлюється. Повідомлень про постраждалих або пошкодження майна не надходило.

08:39, 27 лютогоРозсипане зерно на кордоні з Польщею: перші порушники вже постали перед судом

Напередодні прем’єр Денис Шмигаль заявив, що перші порушники вже постали перед судом. Їм загрожує до п’яти років позбавлення волі.

08:39, 27 лютогоПутін “включив” окуповані території до Південного військового округу

Владімір Путін підписав укази про включення окупованих територій України до складу Південного військового округу Росії.

Включення як окупованих, так і неокупованих частин української території додатково свідчить про те, що Росія підтримує максималістські цілі в Україні та прагне повністю анексувати всі п’ять цих українських територій,
– наголосили в ISW.

08:38, 27 лютогоГуменюк про те, що Молдова спростувала проліт дрона своєю територією

Керівниця пресцентру Сил оборони Півдня наголосила, що вже не вперше у сусідній країні спростовують проліт російських безпілотників над своєю територією.

Ми маємо такий досвід протягом повномасштабного вторгнення про те, що спочатку “нічого не було”, а потім відбувається проясніння ситуації. Цілком ймовірно, що попередня інформація була не дуже ретельно перевірена. Ми будемо продовжувати співпрацю з нашими партнерами, і я думаю, що ясність дуже скоро буде внесено,
– наголосила Гуменюк.

08:20, 27 лютогоНа Сумщині збили “Шахед”

Вночі в небі над Сумщиною знищили 1 ворожий БпЛА типу “Шахед”.

08:06, 27 лютогоСкільки мешканців залишилося в Авдіївці

Попри окупацію, близько 700 мешканців Авдіївки вирішили залишитися у своєму місті.

Коли наші “Білі янголи” щодня спілкувалися з людьми, ніхто не говорив, що чекає Росію. Хтось мовчки приймав допомогу, але відкритої підтримки не було,
– поділився учасник евакуаційного загону “Білий янгол”.

07:45, 27 лютогоСили оборони ліквідували ще 850 окупантів

За минулу добу Сили оборони ліквідували ще 850 російських загарбників. Окрім того, наші захисники та захисниці знищили десятки одиниць ворожої техніки.

Втрати Росії на 27 лютого / Інфографіка Генштабу ЗСУ

07:43, 27 лютогоСкільки ракет і “Шахедів” збили вночі

Цієї ночі ворог атакував балістичними ракетами “Іскандер-М”/KN-23, 4 керованими авіаційними ракетами Х-59, 1 протирадіолокаційною – Х-31П і 13 ударними безпілотниками.

У результаті бойової роботи протиповітряною обороною знищено дві керовані авіаційні ракети Х-59 та 11 “Шахедів” у межах Харківської, Сумської, Дніпропетровської, Хмельницької та Кіровоградської областей,
– повідомили в Повітряних силах.

07:41, 27 лютогоРосійський дрон пролетів територією Молдови кількадесят кілометрів

Українські військові зазначили, що під час атаки 26 лютого маршрут одного з дронів агресор провокативно спрямував за траєкторією з перетином українсько-молдовської ділянки державного кордону в Одеській області.

Дрон пролетів над територією сусідньої держави кількадесят кілометрів і знов увійшов у повітряний простір України, де згодом був знищений Силами протиповітряної оборони України,
– заявили в Силах оборони.

07:32, 27 лютогоУ Криворізькому районі збили 2 ракети й дрон

Олександр Вілкул повідомив, що 2 крилаті ракети ввечері було збито у Криворізькому районі. Також мінус 1 БпЛА над областю.

07:19, 27 лютогоБрянську область вночі, ймовірно, атакувати дрони

Губернатор Брянської області Росії поскардився на “атаку дронів”. За даними росЗМІ, безпілотники зафіксували над Клинцовським районом. Пропагандисти заявили про нібито роботу ППО.

07:17, 27 лютогоРосіяни продовжують терор Запоріжжя

Іван Федоров повідомив, що протягом доби окупанти завдали 259 ударів по 11 населених пунктах Запорізької області.

Двоє чоловіків 69 та 84 років зазнали поранення внаслідок ворожого артилерійського обстрілу по Приморському. Лікарі надають їм необхідну допомогу.

Надійшло 20 повідомлень про руйнування житлових будинків та об’єктів інфраструктури.

07:08, 27 лютогоКулеба звернувся до українців, які виїхали під час повномасштабної війни

Глава МЗС України звернувся до громадян України, які виїхали за кордон під час війни.

Ми розуміємо, що деякі люди не можуть мати такого вибору через стан здоров’я чи інші особисті обставини. Але тих, хто має вибір, ми запрошуємо повернутися і допомогти Україні боротися і вижити своїм безпосереднім особистим внеском,
– сказав Дмитро Кулеба.

06:50, 27 лютогоЯка ситуація на фронті: ранкове зведення Генштабу

  • Протягом минулої доби відбулося 96 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 6 ракетних та 92 авіаційних удари, здійснив 110 обстрілів з РСЗВ по позиціях наших військ та населених пунктах.
  • Вночі окупанти вчергове атакували Україну “Шахедами”.
  • На Куп’янському напрямку Сили оборони відбили 2 атаки противника в районах населених пунктів Іванівка, Табаївка, та ще 20 атак противника в районі населеного пункту Синьківка Харківської області.
  • На Лиманському – 6 атак в районі населеного пункту Терни Донецької області.
  • На Бахмутському напрямку – 9 атак в районах населених пунктів Іванівське та Кліщіївка Донецької області.
  • На Авдіївському – 19 атак ворога в районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Сєверне, Первомайське, Невельське Донецької області.
  • На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районі Новомихайлівки Донецької області, де ворог 25 разів намагався прорвати оборону наших військ. Крім того, захисники відбили 8 атак окупантів у районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Побєда Донецької області.
  • На Запорізькому напрямку відбито 6 атак у районі населеного пункту Роботине.
  • На Херсонському напрямку Сили оборони надалі продовжують утримання позицій та відбиття штурмів окупаційних військ. Попри значні втрати, ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи з займаних позицій. Протягом минулої доби здійснив 2 штурми позицій наших військ на лівобережжі Дніпра, успіху не мав.
  • Наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.
  • Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 9 районах зосередження особового складу агресора.
  • Підрозділи ракетних військ завдали ураження по 2 районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, 1 пункту управління, 1 наземній станції управління БпЛА противника.

06:38, 27 лютогоМакрон допускає відправку військ НАТО в Україну: втім, є нюанс

Президент Франції Еммануель Макрон не виключає можливості введення військ НАТО в Україну. Водночас він наголошує на відсутності консенсусу щодо цього.

06:36, 27 лютогоРосія повернула стратегічну ініціативу на фронті: в ISW сказали, що потрібно ЗСУ, щоб завадити

Аналітики пишуть, що Росія повернула собі стратегічну ініціативу на фронті. Тож нібито може наступати, де і коли захоче.

“Українські війська можуть позбавити Росію цих можливостей, якщо вони матимуть достатньо засобів, щоб кинути виклик російській ініціативі та проводити власні наступальні операції у 2024 році”, – зазначили в ISW.

02:50, 27 лютогоМакрон оголосив про коаліцію для надання Україні ракет

Президент Франції анонсував коаліцію, яка займатиметься постачанням Україні ракет середньої та великої дальності та бомб.

Ми переконані, що поразка Росії є необхідною для безпеки та стабільності в Європі,
– наголосив Макрон.

02:41, 27 лютогоВлучань на Полтавщині не зафіксовано

Очільник Полтавської ОВА Філіп Пронін повідомив, що влучань на території Полтавщини не зафіксовано. Жертв та постраждалих також немає.

02:05, 27 лютогоУ Полтаві пролунали вибухи

У Полтавській області оголосили повітряну тривогу. Уже незабаром пролунали вибухи.

01:57, 27 лютогоВ Європі та США виставили рахунок Росії на 300 мільярдів за злочини в Україні

У понад сотні міст світу впродовж 24 та 25 лютого відбулися мирні акції. Їх присвятили другим роковинам повномасштабного вторгнення Росії в України.

Один із головних закликів акцій став меседж щодо необхідності конфіскувати активи Росії #MakeRussiaPay – Змусьмо Росію заплатити. Від західних країн учасники демонстрацій вимагали конфіскувати заморожені активи Центробанку Росії, а також перерахувати відповідні кошти задля підтримки України.

00:56, 27 лютогоВід кордону Молдови залетіли дрони в Україну

Пізно ввечері 26 лютого стало відомо, що на територію України залетіли дрони від кордону Молдови. На це вже відреагували у Кишиневі. В Міноборони заперечили, що один з дронів-камікадзе, запущених Росією, пролетів повітряний простір Молдови.

00:14, 27 лютогоТуск прокоментував блокаду кордону

Дональд Туск заявив, що можлива сварка між Україною та Польщею “стала б найбільшим ідіотизмом в історії”. Пояснив, що його й наша держава потребують одне одного як ніколи. Прем’єр констатував, що є критичний момент.

Туск звернувся до інших країни Заходу з закликом “нарешті зрушитися з місця та серйозно сприйняти свої зобов’язання перед Україною”. Також Туск висловив сподівання, що українські політики “утримаються від емоційних коментарів”.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *