Видача дипломів про вищу освіту може затриматися

Видача дипломів про вищу освіту може затриматися через скасування Верховним Судом України рішення про затвердження складу Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

Про це у своєму Facebook повідомила народний депутат, член парламентського Комітету з питань освіти і науки Юлія Гришина.

За її словами, у зв'язку із скасуванням Верховним Судом рішення про затвердження складу НАЗЯВО виникла проблема з виконанням повноважень покладених на Агентство, зокрема, пов’язаних із видачею дипломів.

Водночас депутат повідомила, що затверджений профільним парламентським комітетом законопроєкт усуває колізію у Законі України «Про вищу освіту» в частині принципів відбору членів Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, а саме застосування принципів галузевого представництва при відборі до складу агентства представників роботодавців та здобувачів вищої освіти.

Гришина повідомила, що зазначений законопроєкт із позитивним висновком комітету направлений для прийняття Верховною Радою.

Окрім того, для усунення складнощів, викликаних припиненням діяльності Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, законопроєктом передбачено, що конкурс щодо обрання членів агентства, розпочатий до набрання чинності законом, припиняється у день набрання чинності закону.

«У зв'язку із скасуванням рішення про затвердження складу агентства, Кабінет Міністрів України отримає право затвердити тимчасовий склад агентства без проведення конкурсу; повноваження тимчасового складу агентства триватимуть до затвердження нового складу, сформованого за результатами конкурсу», – зазначила член парламентського Комітету з питань освіти і науки Юлія Гришина.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *