Відбувається підсилення, виділені додаткові боєприпаси, – Тарнавський про ситуацію в Авдіївці

Тарнавський розповів про ситуацію в Авдіївці / Колаж 24 Каналу

Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” Олександр Тарнавський розповів про ситуацію в Авдіївці. За словами генерала, там відбувається планове підсилення підрозділів.

Тарнавський також зазначив, що ситуація в Авдіївці складна, але контрольована. Наразі запеклі бої точаться в межах міста.

Тарнавський розповів про ситуацію в Авдіївці

Генерал зазначив, що станом на 23 годину 15 лютого наші війська застосовують усі наявні сили та засоби для стримування ворога.

Згідно з ухваленим рішенням, відбувається планове підсилення підрозділів та здійснюється маневр військами на загрозливих напрямках. Крім того, виділений додатковий ресурс боєприпасів та інших засобів ураження,
– пояснив Тарнавський.

Він також підкреслив, що підготовлено нові позиції й продовжують готувати потужні укріплення з урахуванням усіх можливих сценаріїв.

“Командири на місцях знають своє завдання і виконують його згідно з планом Головнокомандувача Збройних Сил України щодо стабілізації ситуації на цьому напрямку. Управління військами – стійке та ефективне”, – запевнив генерал.

Командувач ОСУВ “Таврія” також зауважив, що наше командування цінує кожен клаптик української землі, але найвища цінність та пріоритет для нас – збереження життя українського солдата.

Авдіївська оборонна операція продовжується. Наші воїни й надалі нищать армію окупанта та перемелюють ресурси й резерви ворога, які той, не шкодуючи, кидає в бій,
– зазначив Тарнавський.

Ба більше, за його словами, Збройні Сили України та інші складові Сил оборони працюють єдиним монолітом на Авдіївському напрямку. Наостанок генерал запевнив, що всі разом українці обов’язково переможуть ворога.

Третю штурмову бригаду перекинули в Авдіївку

  • Третю штурмову бригаду 15 лютого терміново перекинули для посилення українських військ у районі Авдіївки. Ситуація в місті на момент заведення бригади була надзвичайно критична.
  • Речника Сил оборони Таврійського напрямку Дмитро Лиховій зазначив, що наші захисники продовжують утримувати позиції в Авдіївці. Водночас ворог зазнає шалених втрат внаслідок невдалих штурмів.
  • Майора ЗСУ Максима Жорін наголосив, що бої в Авдіївці, куди перекинули Третю окрему штурмову бригаду, складніші ніж були біля Бахмута. За його словами, військові виконують бойові завдання в умовах, “які навіть нам було складно уявити”.
  • Речник Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі зазначив, що ситуація навколо Авдіївки критична. За словами американського посадовця, це сталося через недостатню підтримку України з боку союзників.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *