Відсторонених від роботи освітян позбавлять лікарняних

Працівникам закладів освіти, яких буде відсторонено від роботи через відсутність обов'язкового щеплення проти COVID-19, не надаватиметься допомога за лікарняними листками.

Про це повідомили у Фонді соціального страхування.

У ФСУ зазначають, що виплати не здійснюватимуться за ті дні непрацездатності, що збігатимуться з днями відсторонення від виконання обов’язків.

«Допомоги за лікарняними листками не надаються працівникам, яких було відсторонено від роботи через відмову або ухилення від обов’язкового профілактичного щеплення проти гострої респіраторної хвороби COVID-19. Виплата не здійснюється за ті дні тимчасової непрацездатності, які збігаються з днями відсторонення від виконання обов’язків», – йдеться у повідомленні.

Водночас у Фонді соціального страхування запевнили, що відсторонення від роботи працівників, для яких визначена обов’язковість щеплень проти СOVID-19, однак які відмовились від вакцинації, покликане убезпечити їх колег та оточуючих від ризику інфікування та подальшого поширення коронавірусу.

Також у ФСУ зазначають, що допомоги по тимчасовій втраті працездатності у вказаному випадку не фінансуються, оскільки відповідно до законодавства про загальнообов’язкове державне соціальне страхування покликані компенсувати заробіток застрахованої особи, втрачений нею за час лікування.

«У разі відсторонення від роботи з припиненням виплати заробітної плати працівника, який не дотримується вимог щодо обов’язкової вакцинації проти COVID-19, факт втрати заробітку через хворобу або травму в такий період відсутній», – підкреслюють у Фонді соціального страхування.

Як відомо, працівники закладів освіти, які не будуть мати щеплення проти COVID-19 станом на 8 листопада, будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати.

коронавірус

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *