Владу на місцях закликали виплатити надбавки вчителям

Владу на місцях закликали виплатити надбавки вчителям

Міністерство освіти і науки та ЦК Профспілки працівників освіти і науки закликали місцеву владу у регіонах виплатити надбавки учителям в максимальному 30%-му розмірі та здійснити інші види доплат педагогічним працівникам. Про це йдеться у спільному листі МОН та Профспілки, що направлений до регіональних департаментів освіти і науки обласних державних адміністрації.

Зокрема, за даними Державної казначейської служби, станом на 1 жовтня 2019 року залишок освітньої субвенції в цілому у всіх місцевих бюджетах становив 6 192 263 570 грн.

Разом з тим, у листі зазначається, що у переважній більшості випадків надбавка за престижність педагогічної праці виплачується в розмірі від 5 до 20 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати) в той час, як відповідна урядова постанова надає право на таку виплату всім педагогічним працівникам в розмірі до 30 відсотків посадового окладу.

Також не в повній мірі забезпечуються права педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти на оплату за завідування навчальними кабінетами та майстернями, виплату винагороди за сумлінну працю і зразкове виконання службових обов'язків у максимальному розмірі, оплату заміни за тимчасово відсутніх вчителів, надання допомоги на оздоровлення та матеріальної допомоги тощо.

Зважаючи на наближення термінів закінчення фінансового року, МОН та ЦК Профспілки наголосили на необхідності ефективного використання освітньої субвенції, зокрема, виплати надбавки за престижність педагогічної праці у максимальному 30-відсотковому розмірі, безумовної оплати праці вчителів та інших педагогічних працівників за завідування навчальними кабінетами, виплати винагороди за сумлінну працю і зразкове виконання службових обов'язків та оплати заміни за тимчасово відсутніх вчителів в повному розмірі, застосовування права на встановлення надбавок за складність і напруженість у роботі та преміювання тощо.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *