Влітку за кордоном відпочинуть 200 тисяч дітей

Держава планує організувати закордонний відпочинок маленьких українців влітку.

Про це повідомила міністр соцполітики Марина Лазебна.

За її словами, це стане можливим завдяки безпрецедентному рівню світової підтримки.

«Враховуючи безпрецедентний рівень світової підтримки України, маємо намір цьогоріч організувати і закордонний відпочинок маленьких українців. Першочергово оздоровленням та відпочинком плануємо охопити понад 40 тисяч дітей з інвалідністю, понад 100 тисяч дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей та близько 60 тисяч дітей, батьки яких є учасниками бойових дій», – поінформувала Марина Лазебна.

Також вона розповіла, що для збільшення кількості дітей, що зможуть відпочити за кордоном, взаємодія буде відбуватись одночасно з партнерами на різних рівнях.

«Це міжурядові домовленості, прямі комунікації українських та зарубіжних муніципалітетів, взаємодія з громадськими та благодійними організаціями», – підкреслила Марина Лазебна.

Посадовиця наголосила, що в усіх випадках функції головного контролера організації дитячого відпочинку виконуватиме Нацсоцслужба.

«Вона перевірятиме списки дітей, підготовлені обладміністраціями, наявність згоди їх законних представників, наявність необхідних довідок, зокрема, про призначення супроводжуючих осіб. Служба зрештою і надаватиме згоду на виїзд кожної групи дітей. У випадку взаємодії із закордонними громадськими та благодійними організаціями Нацсоцслужба перевірить, чи уповноважена приймаюча організація державою, до якої виїжджатимуть українські діти, здійснювати діяльність з їхнього оздоровлення та відпочинку», – прокоментувала Марина Лазебна механізм виїзду дітей на відпочинок.

Окрім того, вона пообіцяла, що умови перебування відпочивальників будуть ретельно аналізуватись ще до виїзду дітей за кордон.

Щодо відпочинку в Україні, то як відомо, оздоровлення дітей відбудеться у відносно безпечних регіонах з дотриманням підвищених вимог щодо безпеки дітей.

«На жаль, численні приклади нелюдського поводження агресорів з мирним населенням змушують нас бути надобержними у безпековому плані. Оздоровчий заклад може бути суперкомфортним та сучасним, мати все необхідне для організації змістовного та цікавого дозвілля, але якщо він не має надійного укриття на випадок ворожої атаки, діти туди не поїдуть», – наголосила Марина Лазебна.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *