Вночі Росія запустила по Україні 35 “Шахедів” і 2 ракети: скільки вдалося збити

Скільки “Шахедів” збили вночі / Колаж 24 Каналу (фото ілюстративні)

Цієї ночі Росія знову атакувала Україну “Шахедами”. Агресор запустив 35 дронів-камікадзе. По них відпрацювали сили ППО. Також вночі агресор завдав ракетного удару по Донецькій області.

Російські загарбники запускали “Шахеди” групами. У Повітряних силах повідомляли про п’ять, які прямували до різних областей України.

Зверніть увагу! Оперативні деталі ворожої атаки – у нашому телеграмі.Скільки “Шахедів” знищила ППО

Цієї ночі окупанти атакували Україну 35 ударними БпЛА типу “Shahed-136/131”.

Силами та засобами протиповітряної оборони знищено 15 ворожих дронів,
– повідомили в Генштабі ЗСУ.

У Повітряних силах повідомили, що вночі Росія атакувала не лише “Шахедами”, а й ракетами. Зокрема, вдарили С-300 по Донеччині.

Дрони-камікадзе агресор запускав з трьох напрямків: Приморсько-Ахтарська, Курська та мису Чауда, що у Криму. Силами та засобами Повітряних сил, у взаємодії з ППО Сил оборони знищено 15 ворожих БпЛА у межах Миколаївської, Сумської, Черкаської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Харківської, Херсонської та Київської областей.

Частину ударних БпЛА ворог спрямував по прифронтових територіях, намагаючись уразити інфраструктуру паливно-енергетичного сектору, цивільні та військові об’єкти біля лінії фронту та державного кордону з Росією,
– підкреслили в Повітряних силах.

Додали, що до відбиття повітряного нападу залучено авіацію, зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Сил оборони України.

Вночі збили 15 “Шахедів” / Інфографіка Повітряних сил

Що відомо про чергову російську атаку

  • Близько 20:30 Повітряні сили почали повідомляти про загрозу застосування агресором ударних БпЛА.
  • Тривогу оголошували в Черкаській, Полтавській, Херсонській, Харківській, Донецькій, Дніпропетровській, Миколаївській, Одеській і Запорізькій областях.
  • По ворожих дронах-камікадзе працювали сили ППО. Зокрема, і в Київській області.
  • Відбій загрози ударних БпЛА оголосили лише о 01:48.
  • Очільник ОВА Сергій Лисак повідомив, що один “Шахед” збили в Дніпропетровській області. Втім, на жаль, там не минулося і без влучань. Інший дрон поцілив по цивільній інфраструктурі. Спалахнула пожежа.
  • Віталій Кім розповів, що на Миколаївщині знищено БпЛА. Внаслідок падіння уламків зайнявся вантажний автомобіль. Пожежу оперативно ліквідували. На жаль, водій зазнав черепно-мозкової травми. Стан постраждалого наразі стабільний.
  • Начальник ОВА повідомив, що один ударний дрон збили на Черкащині. Втім, інший влучив по закинутій споруді. На щастя, без потерпілих, зазначив Ігор Табурець.
  • Очільник Харківської ОВА повідомив, що близько 23:25 окупанти застосували щонайменше 6 БпЛА по місту Зміїв Чугуївського району. Пошкоджене цивільне підприємство та приватні житлові будинки. Олег Синєгубов розповів, що зазнали поранень двоє чоловіків віком 52 і 61 рік. Першого ушпиталили, стан середній. Другий – отримав допомогу на місці.
  • У Силах оборони повідомили, що на Півдні знищено 5 “Шахедів”. На жаль, на Херсонщині є влучання в агропідприємство. Спалахнула пожежа, її вже ліквідували. Масштаби руйнувань уточнюють. Інформація про постраждалих не надходила.
  • У зоні відповідальності Повітряного командування “Схід” знищено 3 “Шахеди”. Зокрема, 2 дрони збито в Харківській області та 1 – в Криворізькому районі Дніпропетровської.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *