Вночі Україну атакували 45 “Шахедів”: як відпрацювала ППО

Росія атакувала уночі 45 “Шахедами” / Getty Images

Росія уночі 11 лютого масовано атакувала Україну дронами-камікадзе типу “Шахед”. Усього було зафіксовано пуски 45 ударних БпЛА.

Бойова робота тривала кілька годин. Більшу частину “Шахедів” збили на Миколаївщині.

Скільки дронів збила ППО

У ніч на 11 лютого 2024 року окупанти завдали удару 45 ударними БпЛА типу “Shahed-136/131”. Ворог запускав їх з районів Балаклави та мису Чауда в тимчасово окупованому Криму. Бойова робота тривала понад 5,5 години. Як уточнили у Повітряних силах, до відбиття повітряного нападу було залучено підрозділи зенітних ракетних військ, мобільних вогневих груп та засоби радіоелектронної боротьби.

В результаті бойової роботи знищено 40 “Шахедів” противника. Сили та засоби ППО працювали у межах Київської, Вінницької, Житомирської, Кіровоградської, Миколаївської, Черкаської, Одеської, Дніпропетровської та Херсонської областей.

Сили ППО збили 40 “Шахедів” / Інфографіка Повітряних сил ЗСУ

Як повідомила Наталія Гуменюк, 18 “Шахедів” збили у межах Миколаївської області, ще 4 – на Одещині. Також по 1 дрону-камікадзе збили в Херсонській, Дніпропетровській, Кіровоградській та Вінницькій областях. Зокрема від падіння уламків на Миколаївщині спалахнула пожежа. Також вибуховою хвилею було пошкоджено житлові будинки.

Окрім того, у КМВА повідомили, що унаслідок бойової робити також було знищено усі БпЛА, які намагалися атакувати Київ. Їх знищили на підступах до столиці. На Київщині минулося без жертв та руйнувань.

Масована атака “Шахедами” 11 лютого: що відомо

  • Уночі 10 лютого Повітряні сили повідомили, що ворог запустив “Шахеди”. Більшу частину дронів-камікадзе ворог спрямував на Південь України. Пуски зафіксували близько о 20:46, й після цього було кілька хвиль “Шахедів”.
  • Частину безпілотників також фіксували й на Півночі – у Житомирській області. Там теж лунали вибухи – працювали системи та засоби ППО.
  • Бойова робота тривала понад 5,5 години. У Повітряних силах дали відбій загрози лише о 03:36.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *