Вогонь дійшов до готелю: українців у Туреччині евакуйовували морем

Консульство України в Анталії ввечері 2 серпня отримало звернення на “гарячу лінію” від громадян України, які перебували на відпочинку у готелі Voxx Marmaris Beach Resort, про наближення лісової пожежі до готелю.

Цікаво Майже всі пожежі в Туреччині локалізували: Ердоган подякував Зеленському

Деталі евакуації українців

Консул України Емір Рустамов негайно звернувся до губернатора провінції Мугла, мера міста Мармаріс, командувача Берегової охорони регіону та генерального директора туристичного оператора TUİ Türkiye.

Вже в найближчі пів години українських туристів разом з громадянами інших держав евакуювали морем. Українців переселили до готелю Fun&Sun Smart Voxx – віддаленого від району пожежі.

Турецька сторона швидко відгукується на наші запити та допомагає. У разі, якщо евакуація наземним транспортом неможлива, її здійснюють морем,
– розповів Емір Рустамов.

Водночас він закликав українців, які збираються в поїздку в Туреччину, зважити всі ризики й утриматися від поїздок у ті регіони, де вирує пожежа.

Коротко про лісові пожежі в Туреччині

  • 28 липня у Туреччині спалахнули масштабні лісові пожежі. Вогонь швидко поширювався через вітер. Деяких туристів довелось евакуювати.
  • Станом на 4 серпня влада Туреччини повідомляла про локалізацію вже 160 лісових пожеж зі 174.
  • Внаслідок пожеж всього загинули 8 людей. Також відомо про понад 200 постраждалих.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *