Ворог прагне ефекту несподіванки, – Гуменюк про можливий масований удар до річниці війни

Гуменюк про можливу підготовку окупантів до масованої атаки / Колаж 24 Каналу

Наближається друга річниця від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. У Силах оборони Півдня прокоментували, чого слід очікувати від ворога, чи може він готувати масовану ракетну атаку.

Про це інформує 24 Канал з посиланням на речницю Сил оборони Півдня Наталію Гуменюк. Вона виступала в ефірі національного телемарафону “Єдині новини” у вівторок вранці, 13 лютого.

Чи готується ворог до масованого удару

Спікерка зауважила, що зовсім відкидати можливість обстрілу 24 лютого 2024 року – не можна. Однак аналітика засвідчує, що не завжди загарбники намагаються прив’язатися до конкретної дати.

Ми спостерігали за час повномасштабного вторгнення, що, розуміючи нашу аналітику, ворог теж робить свою і намагається створити певні несподіванки,
– констатувала Гуменюк.

Речниця згадала, що один із масштабних обстрілів нашої держави відбувся напередодні Великодня, хоча тоді були попередження про потенційну атаку безпосередньо в день свята.

“Також були удари уже після значущих дат, коли відбувалося певне розхолодження суспільства”, – додала Наталія Гуменюк, зазначаючи, що після спокійних свят, коли українці переводили дух, ворог розпочинав атакувати.

Треба розуміти, що нас продовжують тримати в напрузі через те, що у ворога достатньо зброї, зокрема далекобійної. Але вони (росіяни – 24 Канал) все ж потребують певного часу на підготовку масованих атак.

Зверніть увагу! Речниця Сил оборони Півдня акцентувала, що не лише масовані атаки завдають суттєвої шкоди. Часто ворог здійснює точкові удари, які мають жахливі наслідки: “Тобто бойові дії фактично відбуваються щодня і щоночі”, – зазначає спікерка.Повітряний терор не припиняється

  • У ніч проти 13 лютого окупанти атакували Україну “Шахедами”, випустивши 23 дрони. Повітряним силам вдалося збити 16 ударних безпілотних літальних апаратів. Атакували загарбники нашу державу з Приморсько-Ахтарська в Росії та мису Чауда в Криму.
  • Власне, 10 безпілотників знищили в Дніпропетровській області, також по 3 БпЛА у Запорізькій та Херсонській областях. Постраждав енергетичний об’єкт на Дніпропетровщині, про що заявили в ДТЕК. У самому Дніпрі частково знеструмлено певні райони, а також люди не мають води.
  • А от у ніч проти 12 лютого російські окупанти атакували Люботин Харківського району ракетами С-300. В ОВА констатували, що були влучання в приватні будинки, міську поліклініку, фітнес-клуб та навчально-виробничий комбінат.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *