Воєнний альянс розглядає місію НАТО для України, – Камерон про слова Макрона

Коротка версія новини

  • Девід Камерон повідомив про можливу місію НАТО для України, однак не в Україні.
  • Міністр закордонних справ Великої Британії вважає, що НАТО може координувати допомогу для України без розміщення військ в країні.

Воєнний альянс розглядає місію НАТО для України / Колаж 24 Каналу

Міністр закордонних справ Великої Британії заявив, що війська НАТО не будуть воювати в Україні. Водночас він сказав, що НАТО розглядає можливість “місії НАТО для України”.

Девід Камерон повідомив у програмі BBC Ukrainecast, що військовий альянс “розглядає можливість місії НАТО для України, а не місії НАТО в Україні”.

Заява лорда Камерона

Альянс уникає дій в Україні, оскільки не хоче прямого конфлікту із російськими військами. Однак президент Франції Еммануель Макрон раніше припустив, що війська НАТО в Україні не можуть бути “виключені”.

Тож низка лідерів інших країн-учасниць Альянсу зробили відповідні заяви на цю тему, зокрема, й очільник МЗС Британії.

Журналісти запитали Девіда Камерона про те, чи бачить він війська НАТО в Україні, на що той твердо відповів “ні”. Він додав: “Я думаю, що ми не хочемо ставити Путіна перед такою метою, і НАТО може зробити багато речей, щоб краще координувати допомогу, яку ми надаємо Україні”.

Але, по суті, для таких країн, як Велика Британія та всіх тих, хто підтримує Україну, це питання політичної волі. Чи маємо терпіння? Чи є у нас воля? Чи ми готові надати ресурси? Тепер, у разі Великої Британії, безумовно, відповідь – так,
– сказав Камерон.

Нагадаємо, що перед цим прем’єр-міністр Британії Ріші Сунак також виключив відправку військ Альянсу в Україну.

Що передувало

  • Як ми зазначили вище, першим про ймовірність відправлення військ НАТО в Україну першим заговорив президент Франції Еммануель Макрон. 25 лютого 2024 року він заявив, що питання відправлення військ Альянсу в Україну обговорювали, проте не досягли консенсусу.
  • Генсек НАТО заявив, що наразі Альянс не планує відправляти війська в Україну і не стає стороною російсько-українського “конфлікту”.
  • Він також сказав, що навіть якщо країни НАТО вирішать окремо відправити війська в Україну, це вплине на Альянс в цілому, оскільки його члени пов’язані договором про колективну оборону.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *