У небо злітав ворожий МіГ-31К: по всій Україні оголошували повітряну тривогу

Повітряна тривога в Україні 4 квітня / Колаж 24 Каналу

По всій Україні ввечері 4 квітня пролунав сигнал повітряної тривоги. У Росії в небо злетів винищувач МіГ-31К.

Цей літак є носієм гіперзвукової ракети “Кинджал”. 24 Канал закликає всіх жителів України пройти в укриття, адже це допоможе вберегти життя і полегшить роботу нашим захисникам неба.

Що відомо про повітряну тривогуЗауважте! Повітряні сили оголосили відбій тривоги о 20 годині 04 хвилини.

Повітряна тривога пролунала по всіх областях України о 19 годині 34 хвилини. Повітряні сили попереджали, що у небо злетів ворожий винищувач, який може потенційно нести гіперзвукові ракети.

Увага! Ракетна небезпека по всій території України! Зліт МіГ-31К. Не ігноруйте сигнал повітряної тривоги!
– написали військові.

За даними моніторингових телеграм-каналів, цей літак злетів з аеродрому “Саваслейка” у Росії. Оскільки місце розташування цього села перебуває у зоні можливого пуску “Кинджалів”, то повітряну тривогу оголосили по всій нашій країні.

Варто зазначити, що російський МіГ-31К є потенційною загрозою для нашої держави через його здатність переносити гіперзвукову ракету типу “Кинджал”, що може оминати українські системи ППО.

Крім того, присутність поблизу МіГ-31К винищувачів Су-30СМ, здатних нести крилаті ракети, посилює побоювання щодо можливої ракетної небезпеки, пов’язані з цим літаком.

Що відомо про ракети “Кинджал” / Інфографіка 24 Каналу

Зльоти бортів МіГ-31К також можуть здійснюватись для передислокації, тренувальних польотів, випробувань тощо. Через це тривога оголошується по всіх областях нашої держави.

Крім того, літак також проводить патрулювання Чорного моря з дозаправлянням, від чого частота і тривалість тривог по всій Україні значно збільшилися.

Зверніть увагу! Оперативно про тривоги й ракетну небезпеку для різних областей України читайте в нашому телеграмі.Нещодавно Росія запускала “Кинджали” по Україні

  • Росіяни 29 березня 2024 року запустили 3 аеробалістичні ракети з винищувачів МіГ-31К у напрямку західних областей України. Під ударом знову опинилася Львівщина.
  • Очільник Львівської ОВА Максим Козицький зазначив, що на область тоді летіли дві гіперзвукові ракети. За словами посадовця, уламки ворожої зброї пошкодили об’єкт інфраструктури.
  • До цього окупанти запускали “Кинджали” 24 березня і спрямували свою зброю також на Львівську область. Тоді окупанти атакували критичний об’єкт в області, який до цього обстрілювали крилатими ракетами або “Шахедами”.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *