“Всіх знайшли” й не обійшлося без України: Путін вперше за добу після теракту записав звернення

Путін вперше за добу після теракту у Підмосков’ї записав звернення / Колаж 24 Каналу

Увечері 22 березня у торговому центрі Підмосков’я “Крокус Сіті Хол” сталася масштабна стрілянина, є загиблі та поранені. Російський диктатор Владімір Путін вперше за добу оприлюднив звернення до росіян.

Нещодавно кілька країн попередили, що в Москві можливі теракти. США, Велика Британія та Німеччина говорили про це на початку березня.

Кривавий терористичний акт

Вкотре “новообраний” очільник Кремля вдень 23 березня врешті-решт наважився записати звернення стосовно теракту, який трапився у Підмосков’ї. Він цинічно назвав цей інцидент варварством, вочевидь забуваючи про звірства, які чинять російські загарбники проти мирного населення України.

Звертаюся до вас у зв’язку з кривавим, варварським терористичним актом, жертвами якого стали десятки мирних, ні в чому не винних людей – наші земляки, зокрема діти, підлітки, жінки. За життя постраждалих, тих, хто перебуває у тяжкому стані, зараз борються лікарі. Впевнений, що вони зроблять все можливе і навіть неможливе для збереження життя та здоров’я всіх поранених,
– заявив він.

Російський диктатор висловив “особливі слова подяки” екіпажам швидкої допомоги та санітарної авіації, бійцям спецпідрозділів, пожежникам, рятувальникам, які “робили все, щоб зберегти життя людей, вивести їх з-під вогню, з епіцентру загоряння та задимлення, уникнути ще більших втрат”.

Так званий президент зазначив, що “не зміг залишити без уваги” допомогу простих громадян, які у перші хвилини після трагедії не залишилися байдужими та поряд із лікарями та співробітниками спецслужб надавали першу допомогу, доставляли постраждалих до лікарень.

Звернення Путіна звісно не обійшлося і без марних обіцянок, які той полюбляє гарантувати у кожній подібній ситуації.

“Потрібну допомогу надамо всім сім’ям, в чиє життя прийшла жахлива біда, пораненим і постраждалим. Висловлюю глибокі, щирі співчуття всім, хто втратив своїх рідних та близьких. Разом із вами тужить уся країна, весь наш народ. 24 березня оголошую днем загальнонаціональної скорботи”, – пообіцяв диктатор.

Як завжди звинуватив Україну

За його словами, усі четверо безпосередніх виконавців теракту, які стріляли, вбивали людей, знайдені та затримані.

Вони намагалися втекти та рухалися у бік України, де, за попередніми даними, для них з українського боку було підготовлено вікно для переходу державного кордону. Усього затримано 11 осіб,
– підло стверджує Путін.

Він також каже, що російська ФСБ, інші правоохоронні органи буцімто працюють над виявленням, розкриттям усієї “пособницької бази терористів”. Йдеться про тих, хто начебто забезпечував їх транспортом, окреслював шляхи відходу від місця злочину, а також готував схованки та схованки зі зброєю та боєприпасами.

Ну і звісно звернення диктатора не обійшлося без драматизму. Він зауважив, що Росія буцімто зіткнулася не просто із ретельно, цинічно спланованим терактом, а з “підготовленим та організованим масовим вбивством” мирних, беззахисних людей.

“Злочинці холоднокровно і цілеспрямовано йшли безпосередньо вбивати, розстрілювати впритул наших людей, наших дітей. Як колись нацисти, котрі чинили розправи на окупованих територіях, вони задумали влаштувати показову кару, криваву акцію залякування”, – цинічно наголосив він.

Владімір Путін також, як завжди, додавав експресивності завдяки повторенням гучних, але марних заяв. Він запевнив, що усі виконавці, організатори та замовники цього “злочину” понесуть справедливе та неминуче покарання “ким би вони не були, хто б їх не спрямовував”.

Росія знає, що таке тероризм

Під час свого звернення глава Кремля також заявив, що “вони знають, що таке небезпека тероризму”. Диктатор “щиро” сподівається на взаємодію з усіма державами, які також “щиро” поділяють “біль” країни-агресорки.

Цинізму цьому зверненню також додає те, що за його словами, вони готові реально об’єднувати зусилля у боротьбі зі спільним ворогом, “міжнародним тероризмом”, з усіма його проявами.

Терористів, вбивць, бузувірів, у яких немає і не може бути національності, чекає одна неприваблива участь – відплата та забуття. Майбутнього вони не мають. Наш загальний обов’язок сьогодні, наших бойових товаришів на фронті, всіх громадян країни – бути разом в одному строю. Вірю, так і буде, тому що ніхто і ніщо не може похитнути нашу згуртованість і свободу, нашу рішучість та мужність, силу єдиного народу Росії,
– сказав Путін.

Завершив своє звернення він словами про те, що “нікому не вдасться посіяти отруйне насіння ворожнечі”, паніку та розлад у російському багатонаціональному суспільстві.

“Росія не раз проходила через найважчі, часом нестерпні випробування, але ставала ще сильнішими. Так буде й зараз”, – абсурдно гарантує диктатор.

Звернення Путіна переписували кілька разів

За даними ЗМІ, пропагандистські держтелеканали країни-агресора Росії вночі 23 березня тричі готувалися публікувати звернення диктатора Володимира Путіна після стрілянини в підмосковному “Крокус Сіті Холл”, але так і не отримали його.

Зазначається, що кремлівські пропагандисти вночі 23 березня анонсували звернення Путіна, але згодом заявили, що ця інформація була “технічною помилкою”. Пропагандисти повідомляли, що Путін через уряд “побажав постраждалим здоров’я”.

Раніше до росіян звернулася лише його представниця

Віцепрем’єрка Росії Тетяна Голікова раніше розповіла про реакцію Путіна на інцидент у Підмосков’ї. Вона заявила, що Путіну доповіли про стан постраждалих унаслідок стрілянини та пожежі.

“Президент побажав усім одужання і (висловив – ред.) подяку лікарям”, – сказала Голікова представникам ЗМІ.

Зокрема, згідно з твердженням речника Кремля Дмитра Пєскова, російському диктатору доповіли про теракт у концертному залі “в перші хвилини”.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *