У Кремля був план: чому з Угорщини та Румунії звучать заяви про поділ України

Ультраправі політики Угорщини та Румунії заявляли про те, що, якщо Україна впаде, хочуть “анексувати її території”. Та це – сценарій Кремля.

Про це 24 Каналу заявив політолог-міжнародник Руслан Осипенко, зауваживши, що протягом 10 років Москва працювала над тим, аби зруйнувати солідарність ЄС. Кремль застосовував різні методи.

“Один з методів був – сирійська війна. Плюс перевороти в Африці, де вони сформували потоки біженців в Європу. Щоби Європа захлинулася ними. Так і сталося, вони там не змогли поділити квоти”, – сказав Осипенко.

Кремль готувався

До того ж Росія розгортала свої пропагандистські інструменти – запускала у Європі російські медіа. Тобто так країна-агресорка підготувала ґрунт для приходу крайніх лівих та крайніх правих.

Це довготривала стратегія Кремля – зсередини змінити порядок денний Європейського Союзу, збільшити рейтинги крайніх правих, крайніх лівих,
– наголосив політолог-міжнародник.

Завдання максимум для Кремля – завести їх у Європарламент. А також, аби прем’єр Угорщини Віктор Орбан долучився до консерваторів й очолив рух країніх правих і країніх лівих.

“Тобто сказав: “Ні, нам не потрібна війна, нумо будувати єдину систему безпеки, будемо жити в мирі. Припиняємо війну”. Він може очолити взагалі рух в Європарламенті й змінити порядок денний зсередини. От його стратегічна мета”, – сказав Руслан Осипенко.

Кремль до повномасштабної війни проти України мав свій план. Російські пропагандисти пропонували розділити Україну та хотіли забрати собі Лівобережжя. А інші країни, мовляв, якщо мають претензії, можуть “забрати землі собі”. Такий план Росія оголошувала відкрито.

“Нічого не змінилося. Вони діють в стратегічному плані саме для реалізації цієї мети”, – наголосив політолог-міжнародник.

Цинічні заяви політиків Угорщини та Румунії

  • Ласло Тороцкоі – лідер ультраправої партії Угорщини Mi Hazank – заявив, що партія заявить про претензії на Закарпаття, якщо Україна “втратить державність”. Він додав, що його партія виступає за припинення війни в Україні та врегулювання за допомогою переговорів.
  • На заяву угорського політика відреагував міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Він заявив, що ультраправі політики Угорщини “обламають зуби” з мріями про повернення Закарпаття.
  • Подібні заяви лунали й у Румунії. Так лідер ультраправої партії “Альянс за союз Румунії” Клаудіу Тарзіу заявив, що хоче “анексувати деякі території України”. Також, за його словами, він готовий пожертвувати членством Румунії в НАТО. Тарзіу додав, що готовий шукати шляхи, аби відновити відносини з Росією.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *