У регіонах створюватимуть ради профосвіти

У регіонах створюватимуть ради профосвіти

Кабінет Міністрів ухвалив постанову, що визначає повноваження та обов’язки Регіональних рад професійної освіти.

У Міністерстві освіти і науки, коментуючи зміст документа, зазначають, що рішення дозволить бізнесу, місцевій владі, освітянам та профільним об’єднанням разом співпрацювати у Регіональних радах профосвіти.

Планується, що ради профосвіти впливатимуть на кількість бюджетних місць у профтехах, залучення бізнесу до оновлення обладнання, розвиток дуальної освіти тощо.

За словами заступника міністра освіти і науки Петра Коржевського, від моменту, коли місцева влада отримала більше повноважень в управлінні закладами професійної освіти, бракувало органу, який би врівноважував інтереси управлінців, керівників закладів та, власне, учнів і вступників.

«Окрім того, для втілення реформи на місцях мають бути фахівці, які б відслідковували потреби ринку та лобіювали інтереси закладів. Саме такими ми бачимо Регіональні ради професійної освіти та їхні функції. Зараз, коли рішення вже ухвалено урядом, ми сподіваємось, що ради стануть дієвим механізмом для позитивних змін, а не існуватимуть лише на папері», — зазначив заступник міністра.

Також планується, що Регіональні ради професійної освіти сприятимуть співпраці між закладами професійної освіти та бізнесом, вивчатимуть потреби місцевих роботодавців, надаватимуть рекомендації щодо розвитку державно-приватного партнерства, пропонувати механізми, що стимулюватимуть розвиток професійно-технічної освіти в регіоні тощо.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *