Різниця знань учнів сільських і міських шкіл є суттєвою

Різниця знань учнів сільських і міських шкіл є суттєвою

Міністр освіти і науки Ганна Новосад зазначає, що дебютна участь України у міжнародному дослідженні PISA, метою якого є вивчення рівня оволодіння читацькою, математичною та природничо-науковою компетенціями у 15-річних підлітків, засвідчила суттєву різницю у досягненнях учнів залежно від типу місцевості.

Про це вона повідомила, коментуючи результати дослідження, що були оприлюднені 03 грудня.

«Суттєва різниця в досягненнях залежно від типу місцевості. У великих містах середній бал складає 499,4, що суттєво відрізняється від середнього бала учнів, які проживають у містах – 479,9. Істотно від усіх відрізняються середні бали учнів, які проживають у селах, хуторах й сільській місцевості. Середній бал у таких учнів складає 420,6. Це становить різницю із великими містами більше, ніж у 2,5 роки навчання. 2,5 роки!!!», – зазначила міністр.

Також результати дослідження показали, що хлопці читають значно менше, ніж дівчата.

«В Україні середня успішність у читанні серед хлопців є нижчою (450,1 бала), ніж серед дівчат (483,6 бала). В Україні розрив (33,5 бала) більший, ніж у середньому по країнах ОЕСР (30,1 бала). Це розрив у більш, як один рік навчання», – повідомила Ганна Новосад.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *