У США реагують на вихід ЗСУ з Авдіївки, у ворога мінус винищувач Су-34: хронологія 728 дня війни

Війна в Україні / Колаж 24 Каналу

В Україні розпочалась 728 доба повномасштабного російського вторгнення. Ворог продовжує спроби захопити українські території та отримує гідну відсіч Сил оборони.

Про головні події дня станом на 21 лютого, ситуацію на фронті, дипломатичні перемоги, – читайте в матеріалі 24 Каналу.

09:17, 21 лютогоГоловне зі зведення Генштабу

Протягом минулої доби відбулося 66 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 5 ракетних та 125 авіаційних ударів, здійснив 124 обстріли з РСЗВ по позиціях наших військ та населених пунктах.

Авіаційних ударів зазнали: Грачівка, Чугунівка, Федорівка, Катеринівка, Шевченкове, Іванівка, Глушківка, Степова Новоселівка, Піщане Харківської області; Білогорівка Луганської області; Веселе, Роздолівка, Часів Яр, Олександропіль, Очеретине, Орлівка, Ласточкине, Тоненьке, Новомихайлівка, Водяне, Урожайне, Старомайорське Донецької області; Мала Токмачка, Роботине, Новоданилівка Запорізької області; Саблуківка Херсонської області.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

09:17, 21 лютогоОбстріл Сумщини

Вночі росіяни здійснили 4 обстріли прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 19 вибухів. Обстрілів зазнали Юнаківська, Середино-Будська та Зноб-Новгородська громади.

09:15, 21 лютогоРосіяни потужно обстрілюють Запорізьку область

Російські війська завдали 516 ударів по 17 населених пунктах Запорізької області. Про це повідомив голова ОВА Іван Федоров.

За його даними, 108 ворожих безпілотників атакували Біленьке, Новодарівку, Чарівне, Малинівку, Малу Токмачку, Роботине, Малі Щербаки й П’ятихатки. Також, рашисти здійснили 3 авіаудари та 28 РСЗВ-обстрілів Малої Токмачки та Роботиного.

377 артобстрілів прийшлися по території Гуляполя, Оріхова, Білогір’я, Левадного, Полтавки, Червоного, Новоандріївки, Кам’янського та інших міст і сіл на лінії вогню.

09:12, 21 лютогоВорог обстрілює Херсонщину

За минулу добу противник здійснив 47 обстрілів Херсонської області, випустивши 159 снарядів, із застосуванням артилерії, мінометів, танків та БпЛА.

По місту Херсон ворог спрямував 27 снарядів. Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області.

Начальник Херсонської ОВА Роман Морочко повідомив, що ураження зафіксовані в Херсоні, Антонівці, Садовому, Зеленівці та Придніпровському.

Внаслідок російських ворожих обстрілів Херсонської міської територіальної громади за минулу добу 4 людини зазнали поранень різного ступеня тяжкості.

09:11, 21 лютогоЧи є загроза атак з моря

За даними Військово-морських сил, в Чорному морі перебуває 1 ворожий корабель; в Азовському морі 1 ворожий корабель; в Середземному морі 2 ворожі кораблі серед яких 1 носій крилатих ракет “Калібр”, загальний залп до 8 ракет.

09:09, 21 лютогоСалліван закликав Конгрес забезпечити фінансування для України

Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван звернувся до Конгресу з проханням забезпечити фінансування для України.

Ситуація, за словами Саллівана, є безальтернативною, і тому Конгрес має виконати своє зобов’язання в інтересах американської безпеки.

09:07, 21 лютогоГенштаб оновив статистику втрат ворога

Українські захисники протягом минулої доби ліквідували 1 130 окупантів. Загальні втрати російської армії перевищили 406 тисяч особового складу.

Втрати російської армії / Інфографіка Генштабу

08:18, 21 лютогоПерша група українських пілотів закінчить навчання на F-16 до літа

Перша група у складі чотирьох українських пілотів планує завершити навчання на винищувачах F-16 до літа 2024 року, пише CNN. Ця група пілотів почала навчання в середині жовтня.

08:17, 21 лютогоЗСУ знищили російський винищувач Су-34

ЗСУ збили ще один винищувач-бомбардувальник Су-34. Про це 21 лютого повідомив командувач Повітряних сил Микола Олещук. Так, українські захисники “приземлили” вже 7 російський борт за останні кілька днів.

08:15, 21 лютогоСкільки цілей знищили Повітряні сили уночі

Уночі окупанти атакували дронами-камікадзе типу “Шахед”, а також ракетами різних типів. Зокрема, ворог намагався завдати ударів:

  • зенітною керованою ракетою С-300 (пуски з Ростовської області),
  • керованою авіаційною ракетою Х-59 (пуски з Бєлгородської області),
  • 4 крилатими ракетами Х-22 (пуски – Ростовська область),
  • 19 ударними безпілотниками типу “Шахед” (район пусків – Приморсько-Ахтарськ).

Сили ППО знищили керовану авіаційну ракету Х-59 на Полтавщині. А також 13 “Шахедів” у межах Харківської, Дніпропетровської, Запорізької та Донецької областей.

08:13, 21 лютогоРосія поширила фейк про “захоплення села Кринки”

У Росії заявили, що буцімто “захопили село Кринки” на лівобережжі Херсонської області. Втім, в ISW наголосили, що інформація не відповідає дійсності й ЗСУ продовжують працювати на плацдармі.

06:48, 21 лютогоБайден визнав провину США за вихід з Авдіївки

Президент США Джо Байден визнав, що на вихід ЗСУ з Авдіївки вплинула бездіяльність Конгресу. Це може бути спробою американського лідера схилити Конгрес до ухвалення необхідного Україні рішення.

06:46, 21 лютогоПентагон висловився про вихід ЗСУ з Авдіївки

У Пентагоні прокоментували вихід Сил оборони України з Авдіївки – назвали дії української армії “стратегічними”. Зокрема, речниця Пентагону Сабріна Сінгх. Вона наголосила, що вихід з Авдіївки був потрібний, щоб Україна могла зберегти власну артилерію та снаряди

06:45, 21 лютогоДуда зробив заяву на тлі протестів фермерів на кордоні

Президент Польщі Анджей Дуда зробив заяву на тлі протестів фермерів на кордоні з нашою державою. Він зазначив, що виною загострення ситуації є агресія Росії проти України.

Це дійсно складна проблема, тому що проблема з українським продовольством існувала від самого початку. Вона почалася через російську агресію проти України. Тому що пам’ятаймо, що в усьому винна саме російська агресія проти України, а не хтось інший,
– зауважив польський очільник.

06:27, 21 лютогоПольського фермера, який розмістив проросійський банер, затримали

Польська поліція відреагувала на вчинок фермера, який розмістив проросійський банер на своєму тракторі у якрму, закликав Путіна “розібратися з Україною та Брюсселем”. Фермеру інкримінували пропаганду тоталітарного державного устрою та розпалювання ворожнечі.

06:24, 21 лютогоВорог запускав “Шахеди”

Повітряні сили попереджали про загрозу застосування балістичного озброєння у східних областях.

На сході країни орієнтовно з 00:00 до 02:00 оголошували повітряну тривогу: ворог запускав ударні безпілотники типу “Шахед”.

06:09, 21 лютогоНаслідки атаки на Краматорськ: 6 поранених

Зросла кількість потерпілих у Краматорську унаслідок атаки росіян по житловому району міста.

Поранень чотири співробітниці комунального підприємства віком 43, 48, 56 і 58 років. На момент обстрілу вони перебували на робочих місцях,
– наголосили правоохоронці.

Також зазнали травм 50-річний чоловік й жінка 20 років, які йшли вулицею повз будівлю. До того ж під завалами будівлі може перебувати ще одна людина.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *