У ВР пропонують скасувати норму про 175 навчальних днів

У парламенті зареєстрована ініціатива, що дозволяє скорочувати тривалість шкільного навчального року під час воєнного стану.

Про це йдеться у законопроекті, поданому на розгляд парламентського Комітету з питань освіти, науки та інновацій.

Зокрема, проектом документа запропоновано скасувати дію норми, що встановлює тривалість навчального року у 175 днів, на період воєнного стану.

Також пропонується скасувати норму, згідно з якою реорганізація, зміна типу, ліквідація закладу загальної середньої освіти у сільській місцевості допускається лише після громадського обговорення проекту відповідного рішення засновника, який оприлюднюється не менш як за один рік до ухвалення відповідного рішення.

«Станом на 25 квітня в Україні 1499 навчальних закладів отримали пошкодження внаслідок обстрілів та бомбардувань, з них 102 повністю знищені. Очевидно, що дотримання законодавчої процедури реорганізації та ліквідації окремих установ загальної середньої освіти за фактом їх фактичного знищення може призвести до необхідності фінансування неіснуючих навчальних закладів», – обґрунтовують народні депутати у пояснювальній записці необхідність скасування норм щодо ліквідації шкіл.

Окрім того, народні депутати пропонують на період воєнного стану скасувати норми щодо граничної кількості учнів у класі та проведення конкурсу на посаду керівника закладу загальної середньої освіти.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *