У ВР вирішили поки не скасовувати заочну форму навчання

Норму про скасування заочної форми навчання у закладах вищої освіти було вилучено із депутатського законопроєкту за рішенням парламентського комітету з питань освіти, науки та інновацій.

Про це, в коментарі Українським новинам повідомив голова парламентського комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак.

«Заочну і вечірню форму здобуття освіти ми не чіпали, прибрали (відповідні норми про скасування) рішенням комітету», – зазначив Бабак, коментуючи ухвалення законопроєкту, який попередньо містив норму про скасування набору вступників за вечірньої та заочною формами навчання з 2024 року.

Водночас норма відмову від заочної та вечірньої форм навчання міститься і в урядовому законопроєкті щодо розвитку індивідуальних освітніх траєкторій та вдосконалення освітнього процесу у вищій освіті, що затверджений Кабінетом Міністрів 20 жовтня.

Цей законопроєкт парламентом ще не розглядався.

В уряді наголошують, що з початку пандемії COVID-19 та повномасштабного вторгнення заочна й вечірня форми здобуття освіти фактично втратили актуальність, трансформувавшись у дистанційну. Через це у Кабміні пропонують перейти до зрозумілої в ЄС дистанційної форми навчання.

реформа вищої освіти

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *