У Європі бояться та готуються: чи справді у Путіна є шанс розпочати війну з НАТО

За останні кілька місяців розмови про те, що Владімір Путін може напасти на країни НАТО, звучать все голосніше та переконливіше. Мовляв, трішки часу на відновлення і Росія почне нову збройну агресію.

Про це навіть говорять впливові європейські лідери. Однак, чи справді все так серйозно, 24 Каналу розповів російський опозиційний журналіст Ігор Яковенко.

Можливостей немає

На Заході все частіше переконують, що Владімір Путін не зупиниться на Україні. На думку багатьох політиків, Росії необхідно 2 – 3 роки після завершенні війни в Україні для відновлення армії, після чого вона знову може піти з війною, однак вже на країни НАТО.

За два роки великої війни в Україні, поклавши в український чорнозем понад 300 тисяч російських солдатів, Путін зміг досягнути “великого успіху” – захопити 18 будинків на краю Авдіївки. Це те, про що він нещодавно з гордістю відзвітував на зустрічі з виборцями. Два роки, 300 тисяч загиблих і 18 будинків на краю Авдіївки,
– наголосив Ігор Яковенко.

Звісно, можна довго говорити про те, що Владімір Путін збирається переформатувати армію, накопичувати сили та воюватиме з Європою, але станом на зараз всі сили диктатора спрямовані просто на захоплення Авдіївки.

“Ні про яку війну проти Європи зараз навіть не може мовитися. У Путіна просто немає такої армії, яку можна було б кинути на Європу. Тому поки Україна тримає і триматиме цей удар, шансу вилізти з цієї війни переможцем у Путіна немає”, – підкреслив журналіст.

Чому в ЄС кажуть про загрозу

Водночас саме про імовірність війни і говорять найбільше у Європі. На це є причина. Таке нагнітання ситуації може дещо “розштурхати” суспільство і донести у такий спосіб важливість підготовки до різних варіантів. Крім того, загроза від Росії, на жаль, існуватиме завжди.

Існування на Сході Європи величезної, вкрай небезпечної та нестабільної держави з ядерною зброєю – завжди буде загрозливим. Це екзистенційна загроза. Імперія зла у вигляді путінської Росії відновилась і вона продовжуватиме погрожувати,
– наголосив Яковенко.

Однак Росія частіше любить погрожувати словесно, що, варто визнати, часто дає свої плоди. Повторюючись, поки Україна стримує Москву, далі окупанти не зможуть піти у європейські країни.

“Треба дивитись реальності у вічі: у Путіна немає запасної, другої армії, яка б здійснила напад на Європу. Втягуватися у війну з НАТО, застрягнувши в Україні, Путін не буде. Я згідний з риторикою європейських лідерів, що їм треба готуватись до війни з Путіним. Але ця підготовка на 99% має полягати в тому, щоб передати зброю Україні”, – зауважив журналіст.

Фактично європейська війна з Росією триває вже зараз, однак замість усієї Європи воює лише Україна. Тому доречним рішенням було б якраз посилення допомоги для України з боку європейських країн

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *