Єгипет і Ізраїль відмовили в евакуації 29 українців з Гази: у посольстві пояснили, чому

29 українців із Сектора Гази не змогли евакуювати через відмову у дозволі Єгипту й Ізраїлю / Колаж 24 Каналу

Служби безпеки Єгипту й Ізраїлю відмовили у дозволі на евакуацію 29 українцям у Секторі Гази. Це може бути пов’язано з безпековими питаннями щодо цих осіб.

Раніше українське посольство в Ізраїлі подавало списки з цими 29 громадянами. Вони хотіли повернутися на батьківщину із Сектора Гази.

Групу українців не евакуювали через безпекові питання

Посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук зазначив, що охочі долучитися до евакуації із Сектора Гази є, але можливостей їх евакуювати – немає. Адже з тих списків, які наше посольство подавало, частині людей відмовили компетентні органи Ізраїлю і Єгипту.

Причини такої відмови, очевидно, полягають у “певних безпекових питаннях щодо цих осіб”,
– сказав він.

Український дипломат також наголосив, що в окремих випадках посольству все ж вдавалося отримати дозвіл на евакуацію людей, яким початково відмовили у цьому. Корнійчук пояснив, що щодо них проводили додаткові заходи під час перебування на території Єгипту.

“Їх допитували, проводилися слідчі дії якісь, і відпускали”, – сказав він.

Згодом у посольстві України в Ізраїлі уточнили, що серед тих громадян, яким відмовили в евакуації – усі чоловіки. Наразі цю ситуацію намагаються розв’язати наші дипломати.

Раніше 39 українців вдалося евакуювати із Сектора Гази

  • Групу українців з 39 осіб 8 грудня вдалося евакуювати із Сектора Гази. Операцію з порятунку наших громадян з палестинського анклаву проводило Головне управління розвідки спільно з Міністерством закордонних справ України.
  • У ГУР наголосили, що успішна евакуація стала можливою завдяки скоординованим і чітким діям співробітників української спецслужби та дипломатів. Цих людей вивезли на безпечну територію із зони бойових дій.
  • Варто зазначити, що у листопаді 2023 року із Сектора Гази вдалось вивезти 145 громадян України. Загалом дозвіл на виїзд з анклаву отримали вже майже 400 наших громадян.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *