Україна матиме покращене оперативне становище до червня 2024 року, – ISW

Коротка версія новини

  • Російське військове командування може змінити плани наступальної операції до червня 2024 року. Адже вони розроблялися, імовірно, з огляду на затримки або повне припинення військової допомоги від США.
  • Та в ISW кажуть, що Росія може й діяти за планом. Проте Україна вже зможе покращити оперативний стан до червня 2024 року.
  • За даними аналітиків, українські сили з кращим матеріально-технічним забезпеченням та особовим складом, які, імовірно, утримуватимуть лінію фронту в червні 2024 року, підірвуть цю оперативну мету одночасних російських наступальних операцій на ширшому фронті.

Україна до червня матиме суттєво краще оперативне становище / Колаж 24 Каналу

Аналітики написали, що російське військове командування може розглянути суттєві зміни у великомасштабній наступальній операції, яку планувало почати в червні. Проте все ще може тривати за планом.

Аналітики ISW вважають, що до червня 2024 року ЗСУ матимуть суттєво покращене оперативне становище. Цьому є декілька пояснень.

Що відомо про становище України до червня 2024 року

Українські сили, ймовірно, залучать достатню безпекову допомогу США для придушення російських наступальних операцій у червні 2024 року,
– заявили аналітики.

Вони зауважили, що очільник української розвідки Кирило Буданов говорив, що саме червень є ймовірним місяцем, коли ворог почне очікуваний великомасштабний літній наступ.

Аналітики проаналізували, що окупанти, мабуть, дійшли до висновку, що ЗСУ не зможуть захиститись від поточних і майбутніх наступальних операцій Росії через затримки або повне припинення військової допомоги США. Саме це припущення, імовірно, було невіддільною частиною оперативного планування Росії на це літо.

“Російські війська створювали резерви оперативного та стратегічного рівня для підтримки своїх очікуваних літніх наступальних зусиль, проте, ймовірно, робили це, виходячи з припущення, що навіть погано навчені та погано оснащені російські війська можуть наступати проти українських сил, які не мають необхідних грошей, артилерійських та зенітних боєприпасів”, – зауважили в ISW.

Там пояснили, що Україна розв’язує питання проблеми в людській силі, та припускають, що вона продовжить проводити ротації для відпочинку та поповнення підрозділів. Проте в ISW відзначають, що потрібен час, щоб ці зусилля дали масштабний ефект.

Окрім того, українські офіційні особи раніше говорили, що Росія, найімовірніше:

  • цього літа продовжить наступальні операції, які спрямовані на захоплення решти Донецької та Луганської областей,
  • також може спробувати наступати для захоплення Харкова.

Українські сили з покращеним матеріально-технічним забезпеченням та особовим складом, які, ймовірно, утримуватимуть лінію фронту у червні 2024 року, підірвуть цю оперативну мету одночасних російських наступальних операцій на ширшому фронті,
– запевнили аналітики.

За їхніми даними, ймовірно, російському військовому командуванню доведеться задуматися про те, чи:

  • чи є здійсненними намічені райони та цілі літніх наступальних зусиль,
  • чи достатні нинішні засоби концентрації та підготовки російських сил для проведення запланованих наступів, враховуючи очікуване відновлення постачання зброї від США.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *