США можуть відправити в Україну додаткових військових радників, – Politico

У Пентагоні обіцяють позитивні зміни для України / Getty Images

Гарні новини зі США не закінчуються. Стало відомо, що до Києва можуть поїхати військові радники – про це заявили в Пентагоні. І це хороший знак, особливо перед наступом росіян улітку.

Світ вітає ухвалення Палатою представників пакету допомоги на 60 мільярдів доларів для України. Багато хто вбачає в цьому повернення Америки до глобального порядку денного, мовляв, США знайшли в собі сили притлумити внутрішньополітичні чвари. А ось для росіян це вісник Апокаліпсису, там пророкують Сполученим Штатам громадянську війну.

Якою буде роль додаткових військових радників в Україні та скільки їх буде

Протягом цього конфлікту Міністерство оборони переглядало і коригувало нашу присутність в Україні відповідно до змін із безпековою ситуацією. Наразі ми розглядаємо можливість направлення кількох додаткових радників для посилення Офісу оборонного співробітництва (ODC) при посольстві,
– сказав речник Пентагону Патрик Райдер.

Він додав, що персонал підпадає під ті ж обмеження на поїздки, що й усі співробітники посольства. Такі радники не будуть виконувати бойові завдання – швидше будуть консультувати та підтримувати український уряд і військових. Це посилить американську підтримку України.

У Пентагоні не назвали кількість радників, посилаючись на міркування безпеки. Але журналісти Politico поспілкувалися з джерелами, і ті повідомили: імовірно, мова про кілька десятків – до 60 осіб. Є інформація, що зараз при посольстві вже перебувають на коротких ротаціях декілька американських військових. Вони допомагають здійснювати нагляд і забезпечувати безпеку посольства.

Додатковий контингент буде:

  • підтримувати логістику;
  • наглядати за озброєнням, яке США надсилають в Україну;
  • допомагати українським військовим з технічним обслуговуванням озброєння;
  • планувати технічне обслуговування складного обладнання, наданого США;
  • підтримувати контингент посольства США в Києві;
  • координувати нові поставки зброї, коли Байден підпише закон про допомогу і Україна отримає більше техніки.

Довідка. Офіс оборонного співробітництва (ODC) при посольстві США виконує різноманітні консультативні та допоміжні місії (небойові). Він укомплектований виключно персоналом Міністерства оборони, але є частиною посольства США і підпорядковується керівнику місії, як і решта посольства, пояснив Райдер.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *