Україна зможе почати новий контрнаступ у 2025 році, – WSJ

Новий контрнаступ України / GettyImages та колаж 24 Каналу

Контрнаступ влітку 2023 року не був таким успішним, як планувалося. Однак у The Wall Street Journal вважають, що у 2025 році наша держава зможе контрнаступати.

Автори матеріалу підтверджують слова очільника ГУР Кирила Буданова та зазначають, що якщо Україна зможе вести розумну оборонну битву, то у 2025 році зможе провести ще один контрнаступ. Це пов’язано із тим, що противник буде виснажений.

Питання в підтримці

Нещодавнє дослідження, проведене лондонським аналітичним центром Royal United Services Institute, показало, що російські збройні сили, ймовірно, до кінця 2024 року досягнуть піку у своїх наступальних зусиллях. Надалі вони будуть боротися із дефіцитом бронетехніки.

Однак, за словами Буданова, основне питання у тому, чи готові союзники нас підтримувати.

Чи будуть вони готові забезпечити нас запасами на весь рік, поки ми будемо готуватися, чи ні?
– сказав керівник ГУР.

Буданов прокоментував ситуацію на фронті

  • Кирило Буданов визнав, що на фронті не вистачає снарядів, а обсяги допомоги від партнерів не є достатніми. Проте керівник ГУР додав, що війна не стоїть на порозі застосування зброї масового знищення.
  • Ситуація на фронті російсько-української війни наразі є важкою, втім, не критичною. Таку заяву зробив очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов.
  • За словами Кирила Буданова, наразі військовим найбільше не вистачає: артилерійських боєприпасів загалом, артилерійських систем калібру 155 мм, а також снарядів для цих систем, снарядів для контрбатарейної боротьби на великих відстанях, систем для ракетних ударів на великих відстанях.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *