Україна звинувачує росію у викраденні дітей

Дії російських окупантів щодо примусового вивезення дітей з України на територію рф можуть кваліфікуватися як викрадення.

Про це йдеться у заяві МЗС України щодо загрози усиновлення дітей українців громадянами держави-агресора.

Зокрема, кричущою є загроза незаконного усиновлення українських дітей російськими громадянами без дотримання всіх необхідних процедур, визначених законодавством України.

«У цьому контексті особливу стурбованість викликає інформація про намір міносвіти рф підписати з російськими окупаційними адміністраціями у Донецькій та Луганській областях – т. зв. «Л/ДНР» – «угоди», які б дозволили передавати незаконно депортованих з території України дітей-сиріт в російські сім’ї», – наголошують у Міністерстві закордонних справ.

Так, спроби кремля надати своїм злочинним діям на території України «законних» підстав є цинічним нехтуванням засадничими правилами і звичаями ведення війни та загальновизнаними правами людини.

Тому такі дії вимагають рішучої реакції міжнародної спільноти, насамперед, відповідних міжнародних організацій.

Через це Міністерство закордонних справ звернулось до міжнародних інституцій з проханням вжити невідкладних заходів для повернення українських дітей на територію Української держави.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *