Українці не хочуть бачити російських авторів у шкільній програмі

У громадській думці українців зберігається чітка тенденція до зниження ваги та ролі російських авторів у шкільних навчальних програмах.

Про це йдеться в результатах опитування, проведеного фондом «Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва»  спільно із соціологічною службою Центру Разумкова, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Згідно з результатами дослідження, 38% українців вважають, що російських авторів узагалі не варто вивчати в українських школах (від 60% на заході до 10% на півдні країни).

При цьому прихильниками того, щоб продовжувати вивчати творчість російських авторів, як і раніше, є лише 7% громадян (до 2% на заході та до 16% на сході України).

Водночас 10% українців висловлюються за те, щоб продовжувати вивчати російських авторів, які не мали антиукраїнських поглядів (від 5% на заході до 23% на півдні України) та 11% – щоб продовжувати вивчати російських авторів, які пов'язані з Україною (від 7% на заході до 15% на півдні та сході). Популярною залишається думка не відмовлятися від творів російських авторів, що вважаються «світовою класикою» (від 21% на заході до 37% на півдні України).

Чим молодші респонденти, то частіше вони не хотіли би бачити росіян у шкільній програмі. Серед молодшої вікової категорії таких 46%, серед старшого покоління – близько 33%.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *