Українці рятують від пожеж Грецію та Туреччину: фото, відео

Пожежі у Греції

100 працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій у суботу, 8 серпня, протистояли загорянням на території периферії Спатарі між населеними пунктами Трупі та Дафнусса.

Читайте також У США лісова пожежа знищила ціле місто: 4 людини зникли безвісти – моторошні фото

Ліквідовано окремі осередки та локалізовано пожежу лісу в гірському масиві по фронту 1 тисяч 800 метрів (з початку робіт 4 тисячі 50 метрів), глибиною до 60 метрів,
– зазначили у ДСНС.

Пожежі у Туреччині

У МВС поінформували, що поки в Туреччині не вщухають пожежі українські рятувальники продовжують допомагати колегам.

Протягом 8 серпня авіацією ДСНС України на території провінції Мугла Туреччини здійснено 12 скидів води (96 тонн). Всього з початку робіт здійснено 98 скидів води (784 тонн),
– зауважили у міністерстві.

ЄС допомагає Греції та Туреччині

ЄС залучив власний механізм цивільного захисту для допомоги Греції та іншим країнам Середземномор’я в гасінні лісових пожеж.

  • У планах – організувати одну з найбільших коли-небудь проведених в Європі операцій з гасіння пожеж. Оскільки множинні загоряння охоплюють кілька країн одночасно.

Європейський Союз допоміг мобілізувати для гасіння 14 пожежних літаків, 3 вертольоти, близько 1 300 рятувальників і 250 автомобілів.

Зверніть увагу! У Греції окрім співробітників ДСНС України також діють наземні пожежні частини Кіпру, Франції, Чехії та Румунії, а також літаки Кіпру, Швеції, Франції, Хорватії та Іспанії.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *