Українців запрошують на зустріч про україністику

Українських науковців та студентів запрошують долучитись до онлайн-зустрічі, присвяченої шляхам популяризації української літератури.

Захід за сприяння Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту має на меті об’єднати британських та українських дослідників з метою пошуку стратегічних рішень для розвитку та популяризації україністики у галузі літератури в західній академії.

Участь у заході можуть узяти українські студенти, представники закладів освіти, ЗМІ, а також всі, кому цікава українська література та її промоція у західній академії.

Під час зустрічі науковці обговорять питання, як в західних академічних інституціях вивчають українську літературу, чому українська література часто залишається в тіні російських студій та що можуть робити українські академічні установи для того, щоб змінити цю ситуацію.

Учасниками заходу будуть:

  • Уям Блекер – дослідник, один із провідних британських літературних перекладачів з української мови, асоційований професор з української та східноєвропейської культури в Університетському коледжі Лондона (UCL), член журі Букерівської премії 2023 року.
  • Ірина Одрехівська – доцентка кафедри перекладознавства і контрастивної лінгвістики та керівниця Центру англомовної академічної і крос-культурної комунікації Львівського національного університету ім. І. Франка, старша наукова співробітниця Університетського коледжу Лондона (UCL).
  • Саша Довжик – дослідниця, кураторка спецпроєктів в Українському інституті Лондона, лекторка з української літератури у Школі славістичних та східноєвропейських студій Університетського коледжу Лондона (2022/23).

Онлайн-зустріч у Zoom відбудеться 2 листопада о 19:00 (Київ).

Мова заходу: українська.

Для участі необхідна попередня реєстрація.

ЗАРЕЄСТРУВАТИСЬ

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *