Українська вища освіта часто якісніша, ніж освіта у найкращих університетах Заходу, – МОН

У МОН порівняли вищу освіту в Україні та за кордоном / Freepik

Серед українців побутує дуже шкідливий стереотип, що університетська освіта у нашій державі є неякісною. Однак це міф.

Про це заявив заступник міністра освіти і науки України з питань вищої освіти Михайло Винницький. Та все ж додав, що в Україні є великі проблеми з магістерською освітою, ще більші – з аспірантурою.

У МОН порівняли вищу освіту в Україні та за кордоном

Все ж посадовець заявив: але якщо говорити про бакалаврський рівень, то порівняно з освітою, яку пропонують в ЄС, українські програми часто дуже якісні.

Я багато років повторюю, що українська вища освіта, якщо ми говоримо про топові заклади, дуже часто якісніша у своїй функції передачі знань, ніж освіта в найкращих університетах Заходу,
– вважає заступник Лісового.

Він додав, що може авторитетно про це говорити, адже свого часу закінчив Кембриджський університет, а згодом викладав там.

Також за останні 20 років я викладав студентам приблизно десяти закладів вищої освіти в Україні, і ще ніколи не бачив, щоб студенти українських вишів були слабшими за студентів Кембриджа. Часто вони набагато сильніші,
– наголосив Винницький.

Часто підготовка до вступної кампанії супроводжується стресом. Впоратися з ним допоможуть в Optima Academy на курсах підготовки до ЗНО та НМТ. Індивідуальний підхід, акцент на необхідних предметах, систематизація навчання та заповнення прогалин у знаннях – все, щоб абітурієнт був цілком впевнений у своїх знаннях.

Раніше ми також писали, що у межах вступної кампанії 2024 року абітурієнтам нададуть більше свободи у виборі навчальних предметів. Вступати при цьому можна буде на галузь, а вже згодом обирати спеціальність. Деталі читайте за посиланням.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *