Українські школярі візьмуть участь у міжнародному батлі роботів

Українські школярі вперше візьмуть участь у міжнародному батлі Youth International Exhibition Game. Їхню участь у змаганнях організує QUADRO.ua.

Битва роботів: що це таке

Youth International Exhibition Game – міжнародна виставкова гра, фінал якої запланований на 9 січня 2022 року.

Турнір поєднує військову стратегію, програмування, робототехніку та штучний інтелект. За правилами бою, роботи RoboMaster воюють у Гонконзі, а ними керують команди із 3–8 дітей від 8 до 16 років. Учасники розробляють стратегію та онлайн командують своїми бійцями з будь-яких куточків світу. У фіналі візьмуть участь 8 команд.

Особливості гри

Кожна команда дистанційно запрограмує двох бійців RoboMaster EP та одного робоінженера RoboMaster EP Core. Їхніми суперниками стануть такі ж самі три роботи, запрограмовані іншою командою. Після першої автономної хвилини баталій запрограмованих роботів починається відлік 4 хвилин реального керування роботами.

Одним із цікавих завдань буде пошук рун за допомогою комп’ютерного зору. Якщо команда знайде їх – дістане додаткові суперсили. Важливо знайти руни протягом автономної хвилини, це додасть у кілька разів більших суперсил, ніж коли вона знайде руни в основний час.

Інновацією поєдинку стане система рефері, яка одразу нараховуватиме суперсили за руни й додаткові набої бійцям, а також буде відображати HP роботів – все, як у справжній комп’ютерній грі.

Чому саме RoboMaster

Роботи RoboMaster – це найкращі інструменти STEAM-освіти, створені DJI Education, які виводять навчання на новий рівень. Вони є універсальним рішенням для навчальних закладів на основі STEAM. З ними учні різного віку та рівнів досвіду швидко й легко вивчають алгоритми штучного інтелекту, програмування та робототехніки.

З роботизованою рукою, колесами Ілона, високопродуктивним сервоприводом, потужним двигуном та відкритим кодом ці роботи мають практично безмежні можливості.

Про організаторів

Компанія QUADRO.ua – лідер інтеграції безпілотних технологій та робототехніки DJI в Україні, офіційний дистриб’ютор  DJI Education із 2013 року. Представляючи RoboMaster, команда ТОВ «КВАДРО.юа» приїздить на запрошення шкіл та демонструє можливості роботів на місці. Консультанти дозволяють тест-драйв роботів та відповідають на всі запитання викладачів. QUADRO.ua має власний сервісний центр, сертифікований DJI, який гарантує якісну технічну підтримку.

 Youth International Exhibition Game крок у майбутнє STEAM-освіти в Україні

Участь українських дітей у такому заході як Youth International Exhibition Game – важливий крок для розвитку нашої освіти у напрямі високих технологій. Змагання втілили підхід «навчання – це гра», завдяки якому діти демонструють зацікавленість на високому рівні, повністю занурюються в процес і досягають високих результатів у вивченні програмування, робототехніки та алгоритмів штучного інтелекту.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *