Уражено Дніпровську ГЕС: момент російського удару потрапив на відео

ДніпроГЕС опинилася під атакою Росії / Колаж 24 Каналу

Російська армія 22 березня завдала масованого удару по енергосистемі України, зокрема уразивши Дніпровську ГЕС. У мережі показали відео безпосереднього влучання ворожої ракети у структуру.

Зазначається, що 8 російських ракет влучили прямо по станції Дніпровської ГЕС. За повідомленнями Укргідроенерго, після масштабної атаки Росії вона у критичному стані.

Атака на ДніпроГЕС

Вночі 22 березня російська армія завдала найбільшого удару по енергетичному сектору нашої держави від початку повномасштабного вторгнення. Зокрема, вона пошкодила найбільшу ГЕС України – Дніпровську.

Російські ракети не мають затримок, як пакети допомоги Україні. “Шахеди” не є нерішучими, на відміну від деяких політиків,
– зазначили в United24.

Момент влучання ракети по ДніпроГЕС: дивіться відео

Всього під час нічної атаки по Україні було використано понад 60 “Шахедів” і майже 90 ракет різних типів. Удари призвели до руйнування десятки будівель, а сотні тисяч громадян лишилися без світла. Також є поранені. У United24 закликали міжнародну спільноту збільшити підтримку нашої держави, адже нам потрібен захист від держави-терориста.

Атака на ДніпроГЕС: що відомо

  • Вночі під час масштабної атаки Росії пошкоджень зазнала Дніпровська ГЕС – найбільша гідроелектростанція в Україні. Вона утворює найстаріше водосховище на річці Дніпро та є важливим об’єктом інфраструктури. У неї влучило 8 ракет.
  • Ще за день до атаки росіяни почали готуватися і попереджували про удар – вони поширювати інформацію, нібито українські війська збираються вдарити про ДніпроГЕС. Вочевидь, ворог розраховував на підрив дамби й таким чином хотів переконати західний світ в тому, що в катастрофі винна Україна. Однак вже після удару росіяни почали радісно розганяти “перемогу” і взяли на себе відповідальність за теракт.
  • На щастя, вдалося запобігти екологічній катастрофі – дамба продовжує стояти. Проте унаслідок влучання у станцію у Дніпро витекли нафтопродукти. Фахівці Державної екологічної інспекції Південного округу оглянули місце та підтвердили забруднення довкілля.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *