Уряд схвалив план розбудови здорового шкільного середовища

Кабінет Міністрів схвалив план заходів з реалізації Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у Новій українській школі на 2023 рік.

Метою документа є забезпечення права школярів на безпечні та нешкідливі умови навчання.

Зокрема, план визначає комплекс заходів, що сприятимуть формуванню безпечних, комфортних та здорових умов для здобуття освіти школярами, оволодінню ними компетентностями, необхідними для безпечного та здорового способу життя.

Окрім того, документом передбачено здійснення підготовки психологів та педагогічних працівників з питань психологічної підтримки та здатності діяти в умовах надзвичайних ситуацій.

План заходів з розбудови безпечного і здорового освітнього середовища на 2023 рік спрямований на забезпечення здоров’язбережувальної складової освіти, комплексності розвитку фізичної культури та посилення рухової активності, розбудови системи здорового харчування, формування культури харчування та правильних харчових звичок.

Також у межах реалізації зазначеної мети буде приділена увага питанням належного медичного обслуговування учнів і працівників шкіл, ефективного психологічного супроводу освітнього процесу, безпечності, доступності та інклюзивності освітнього середовища.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *