Урсула фон дер Ляєн, Трюдо і Борис Джонсон прибули до Києва до роковин війни: хто ще має бути

Урсула фон дер Ляєн і Трюдо прибули до Києва / Колаж 24 Каналу, Getty Images

Сьогодні, 24 лютого, з нагоди другої річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну до Києва з візитом прибули лідери країн Заходу. Стало відомо, хто ще має приїхати до столиці нашої держави.

Гості України прибудуть, аби продемонструвати солідарність із нашою державою в другу річницю російського вторгнення, інформує 24 Канал.

Урсула фон де Ляєн уже приїхала до Києва

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн повідомила в соцмережі Х (колишній Твіттер), що в суботу, 24 лютого, приїхала в Київ.

За даними видання Politico, своїм візитом вона хоче підтримати Україну в другу річницю повномасштабного російського вторгнення. У виданні повідомляли, що разом із нею Київ також має відвідати прем’єр-міністр Бельгії Александр де Кроо, країна якого нині головує в Раді ЄС.

Відповідно до даних ЗМІ, фон дер Ляєн має висловити підтримку Україні, а також розповісти про роботу щодо використання заморожених активів Росії.

Очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у Києві 24 лютого зазначила, що вона “в Києві з нагоди другої річниці війни Росії проти України”.

І відзначити надзвичайну стійкість українського народу. Як ніколи ми твердо стоїмо на боці України. Фінансово, економічно, військово, морально. Поки країна нарешті не стане вільною,
– написала на своїй сторінці в соцмережі Х Урсула фон дер Ляєн.

Урсула фон дер Ляєн у Києві / Фото Урсули фон дер Ляєн в соцмережі Х

Хто ще прибув в Україну з візитом

У Reuters також повідомляють, що окрім президента Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн до Києва прибули прем’єр-міністр Італії Джорджа Мелоні, прем’єр Канади Джастін Трюдо та прем’єр Бельгії Александр де Кроо, який нині також голова Ради ЄС.

За даними видання ANSA Мелоні, яка в рік свого прем’єрства також очолює G7, проведе з Києва відеоконференцію “Великої сімки”, на якій виступить і Президент України Володимир Зеленський.

“Італія, Європа та Захід мають і надалі бути на боці Києва, тому що захищати Україну — не означає бути прихильником війни, а якраз навпаки. Це означає відвертати війну, захищати наші національні інтереси та запобігати остаточному падінню міжнародної системи, що ґрунтується на правилах. Нікому – насамперед нам, європейцям – не вигідно мати світ, у якому панує хаос, а не сила закону”, – цитує Мелоні італійське видання Rai News.

Кадри з київського вокзалу після прибуття Джорджи Мелоні / Фото RaiNews

Крім цього, до столиці України також приїхав експрем’єр Британії Борис Джонсон. Про це він повідомив на своїй сторінці в соцмережі Х (раніше Твіттер).

У цю похмуру другу річницю вторгнення Путіна для мене (Бориса Джонсона – 24 Канал) велика честь бути тут, в Україні. З їхньою незламною мужністю я не сумніваюся, що українці переможуть і витіснять сили Путіна – за умови, що ми надамо їм військову, політичну та економічну допомогу, якої вони потребують,
– зазначив Джонсон.

Лідери Заходу, які прибули в Україну, виступили з промовами, приуроченими до другої річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну / Скриншот 24 Каналу.

Друга річниця повномасштабного вторгнення Росії в Україну

Прессекретар президента України Сергій Никифоров раніше зазначав, що 24 лютого очікуються багато візитів лідерів інших країн до нашої держави.

Також відомо, що заплановане засідання за участі України та “Групи семи”.

Крім цього, Никифоров зазначав, що на 25 лютого “готується також дещо особливе”. Зокрема, ідеться про пресконференцію за участі топспікерів влади, військово-політичного керівництва, прем’єр-міністра, голови Верховної Ради, Служби безпеки України, Головного управління розвідки, Міністерства стратегічної промисловості, Офісу Президента й особисто президента.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *