З Білорусі кинулися до Польщі: прикордонники затримали рекордну кількість нелегалів

Мігранти намагалися перетнути кордон як поодинці, так і групами. Найбільшу групу – 85 людей – затримали на кордоні в суботу, 7 серпня.

До теми Литва і Латвія борються з мігрантами із Білорусі: за добу повернули понад 250 осіб

Мігрантів масово затримують у Польщі на кордоні з Білоруссю

Польські прикордонники затримують на кордоні з Білоруссю все більше й більше мігрантів. Причому мовиться не так про спроби незаконно перетнути кордон поодинці, як про масові “прориви”.

  • Зокрема, з 6 до 9 серпня у Польщу спробували проникнути 349 нелегалів. При цьому у суботу, 7 серпня, спіймати вдалося чергову рекордну групу – 85 людей (біля Кузніци). Їх наразі помістили в спеціальні центри для іноземців.

Зауважимо, усього у 2021 році мігрантів через білоруський кордон тільки у пункті Кузніци зловили понад 800.

Мігранти зі Сходу намагаються потрапити в ЄС з через Білорусь / Фото польських прикордонників

Буквально днями, 5 серпня, польські прикордонники повідомляли про групу з 60 людей, яких затримали на кордоні, і також називали її рекордною. Як бачимо, кількість рекордів стрімко зростає.

Коротко про ситуацію з мігрантами, яких пропускає Білорусь

  • Литва, до якої мігранти прагнули потрапити у першу чергу, вже навіть будує на кордоні загорожі з колючого дроту. Нелегали їдуть здебільшого з Афганістану та Іраку, як припускають польські силовики, а для проникнення на територію Європейського Союзу використовують Білорусь.
  • Річ у тім, що там за рухами мігрантів зараз геть не стежать, і, вочевидь, цілком свідомо. У такий спосіб режим самопроголошеного президента Олександра Лукашенка намагається помститися на санкції, які вводять у Європі проти білоруського режиму за виборчі фальсифікації та порушення прав людини.
  • Глави урядів Литви, Латвії та Естонії тим асом зробили спільну заяву, в якій закликають ввести нові санкції проти Білорусі – якраз за організацію нелегальної міграції до ЄС.

​До слова Лукашенко заговорив про плани “перейти кордон з Україною”, аби зробити її українською

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *