“Залишилися лише голосові повідомлення”: своє життя за Україну віддав Іван Нікітенко

На фронті загинув Іван Нікітенко / Колаж 24 Каналу

Україна втрачає на війні, розв’язаній Росією, своїх найкращих синів і доньок. У запеклих боях на східному напрямку фронту загинув молодий воїн Іван Нікітенко із позивним “Кум”.

Український захисник був оператором БпЛА. Він захищав від окупантів рідну Луганщину.

Бійцю назавжди залишилося 25

Іван Нікітенко, 23 січня 1999 року народження, був родом із села Лозовівка, що на Старобільщині. Там він навчався, жив і працював майстром-піцайоло. Хлопець був опорою для молодшого брата та бабусі, яка виховувала хлопців після втрати їхньої мами.

Однак у вересні 2021 року парубок вирішив змінити фах і стати оператором БпЛА. Свій бойовий шлях він почав на позиціях в районі Мар’їнки, що на Донеччині. Він служив у 54-й окремій механізованій бригаді.

З початком повномасштабного вторгнення мріяв про одне – міцну родину, яка житиме в мирній країні. Навіть пропозицію руки та серця зробив коханій телефоном, бо поспішав створити сім‘ю,
– мовиться в повідомленні голови Луганської ОВА Артема Лисогора.

Воїн не дожив тиждень до свого 25-річчя. На жаль, захисник потрапив під потужний артобстріл росіян під Білогорівкою. Хлопець загинув на рідній луганській землі 15 січня.

Відомо, що незабаром на світ з‘явиться первісток Івана, який так і не побачить батька, але назавжди збереже пам‘ять про свого Героя.

Чутлива історія двох закоханих

Як повідомили, у Старобільській міській раді, обраницею захисника стала дівчина, яку він вперше зустрів під час святкового концерту в Титарівці. Вони не бачилися тривалий час. Вона вибралася з окупованої Старобільщини, влаштовувала свій побут та щоденне життя на новому місці, а він продовжував зі зброєю в руках боронити рідну землю від ворога.

Закохані побралися, коли їхні шляхи нарешті зійшлися у Дніпрі. У молодят було чотири доби щастя і нового подружнього досвіду. А потім Іван знову повернувся під Бахмут, а Богдана – до Полтави, щоб із завмиранням серця щодня чекати звісток та дзвінків від чоловіка.

У серпні 2023-го молоді люди відзначили першу річницю створення своєї родини.

Досі не можу повірити в те, що Вані немає, мені здається, що просто немає звʼязку, як бувало раніше не раз, і ось-ось у месенджері я знов прочитаю – “В мене все добре”. Але це не так. Залишися тільки голосові повідомлення, де я можу почути голос чоловіка, фотографії та спогади. Мій Герой в моєму серці назавжди. Ти мені завжди так говорив,
– розповіла Богдана.

Редакція 24 Каналу також висловлює співчуття рідним і близьким. Низько кланяємося до землі Герою України, який віддав своє життя у боротьбі за незалежність рідної держави.Трагічні втрати України у війні

  • 1 лютого стало відомо, що внаслідок ворожого обстрілу загинув 18-річний Артем Новачук з Ірпеня. Коли почалася війна, хлопцю було всього 16, але він дочекався повноліття та вступив на службу. Захисник служив у бригаді “Азов” Нацгвардії України.
  • 2 лютого попрощалися із захисником Владиславом Горбатюком. Він загинув у запеклих боях поблизу Роботиного. Зазначається, що боєць поліг під час виконання бойового завдання 27 липня того року.
  • Також у боях із ворогом на південному напрямку фронту загинув військовослужбовець ЗСУ Микола Якименко із Золотоноші, що в Черкаській області. Чоловік був гранатометником десантно-штурмового відділення. Захисникові назавжди залишиться 34 роки.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *