Залужному ще не обрали заміну, – The Washington Post

Валерій Залужний / Getty Images

У Києві ще не обрали заміну головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному. Саме тому влада не поспішає з ймовірним звільненням.

Про це пише The Washington Post. Посилаючись на власні джерела у Міноборони, журналісти зазначають, що заміну Залужному ще обирають.

Затримка свідчить про нерішучість президента, глави адміністрації Андрія Єрмака та міністра оборони Рустема Умерова або про сум’яття, оскільки потенційні кандидати, можливо, не бажають братися за цю роботу,
пише видання.

Також журналісти заявили, що буцімто президент України запропонував Залужному нову посаду, можливо, “в надії пом’якшити громадське несхвалення”. У The Washington Post зазначають, що головнокомандувачу ЗМУ буцімто пропонували посаду посла, втім, він не може звільнитися зі Збройних Сил України поки в країні запроваджено воєнний стан.

Джерела західного ЗМІ також стверджують, що змінити Залужного на посаді може хтось із молодих офіцерів, які довели свою ефективність на полі бою.

“Втім у них може бракувати досвіду управління. З іншого боку, вибір досвідченого головнокомандувача може принести на посаду менталітет старої школи”, – зауважили у ЗМІ.

У Білому домі вже знають про рішення Зеленського

The Washington Post також пише, що Київ, ймовірно, вже повідомив Білий дім про рішення Володимира Зеленського щодо можливого звільнення головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного. У ЗМІ додали, що в адміністрації президента США не виступили ні за, ні проти цього рішення, визнавши його суверенність, однак додають, що могли закликати Зеленського переглянути рішення щодо можливого звільнення, але вирішили цього не робити.

Анонімні джерела західного ЗМІ стверджують, що Зеленський може відкласти рішення щодо можливого звільнення Залужного, але ймовірність цього невелика.

Уряд України повідомив Білому дому, що президент Володимир Зеленський вирішив звільнити свого командувача, генерала Валерія Залужного. Це може стати найбільш серйозною кадровою перестановкою війни,
– констатують у The Washington Post.

Чутки про звільнення Залужного

  • Чутки про звільнення Валерія Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ ширяться чи протягом усіх двох років повномасштабної війни. Втім, 29 січня вони стали поширюватися з новою силою. Анонімні джерела стверджували, що Залужного все ж звільнять з посади й про таке рішення повідомлять найближчим часом.
  • Однак тоді в Офісі президента спростували чутки. Речник Володимира Зеленського Сергій Никифоров заявив, що це лише чутки й “предмету розмови немає”.
  • Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що станом на 2 лютого немає документа про відставку Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Він відмовився коментувати детальніше це питання. До речі, про його можливу відставку також були чутки, які в РНБО поспішили одразу заперечити.
  • Разом з тим, західні ЗМІ продовжують з впевненістю стверджувати, що Валерія Залужного усунуть з посади. До прикладу, видання Bloomberg стверджує, що Зеленського буцімто роздратувала стаття головкома ЗСУ, у якій він писав про “глухий кут” у війні.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *