Затверджені рекомендації з моніторингу зайнятості випускників

Міністерством освіти і науки затверджені рекомендації з проведення моніторингу зайнятості випускників закладів вищої та фахової передвищої освіти.

Документ, окрім рекомендацій з проведення моніторингу зайнятості, містить рекомендації з визначення показника працевлаштування для Формули розподілу видатків державного бюджету між закладами вищої освіти.

Методичні рекомендації використовуватимуться структурним підрозділом МОН, що є відповідальним за здійснення моніторингу випускників закладів вищої освіти.

При здійсненні моніторингових досліджень щодо зайнятості випускників, будуть віднесені студенти, які завершили здобуття вищої та фахової передвищої освіти в проміжку від 36 до 48 місяців від дати спостереження.

Інформація про випускників, які підлягатимуть моніторингу, має містити відомості про заклад освіти, форму здобуття освіти, галузь, спеціальність та джерело фінансування навчання на момент отримання документа про вищу або фахову передвищу освіту.

Для кожного випускника  визначатиметься один із статусів на підставі даних реєстру застрахованих осіб на дату спостереження: працює за наймом за основним місцем роботи та/або сумісництвом; є фізичною особою-підприємцем чи веде незалежну професійну діяльність; є військовослужбовцем чи співробітником органів охорони правопорядку; знаходиться в соціальній відпустці; незайнятий тощо.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *