Зеленський назвав села на Харківщині, де тривають оборонні операції України

Звернення Володимира Зеленського 11 травня / Колаж 24 Каналу

Володимир Зеленський 11 травня записав своє традиційне звернення до українців. У ньому він приділив увагу оборонній операції України в Харківській області.

Президент розповів про населені пункти, де наразі тримають важку оборону Збройні Сили. Також він повідомив, що у Харківську область прямують додаткові сили, що допоможуть утримати ворога.

Звернення Зеленського

Володимир Зеленський повідомив, що 11 травня він приділив всю увагу фронту, зокрема Харківській області.

Наші оборонні операції тривають на Харківщині, в районі сіл Стрілеча, Красне, Мороховець, Олійникове, Лукʼянці, Гатище, Плетенівка. Це прикордонні села. Наші війська вже другу добу ведуть там контрударні дії, захищаючи українську територію,
– вказав голова держави.

Президент зазначив, що особливо напруженою залишається ситуація на Донеччині, зокрема Покровський напрямок – це Семенівка, Нетайлове. Щодоби там відбувається понад 30 бойових зіткнень. Також Володимир Зеленський приділив увагу й іншим напрямкам, таким як Купʼянський, Лиманський, Сіверський, Краматорський, Времівський.

Зеленський подякував кожній бригаді, яка захищає позиції та відбиває штурми. Президент зазначив, що наразі завдання номер один – це зірвати наступ ворога. А виконання цього залежить від кожного. Особливо гарант відзначив воїнів 47-ї окремої механізованої бригади, які воюють на Покровському напрямку. Однак були згадані й інші оборонці.

Донецька область: 110-та окрема механізована бригада, 1-й батальйон. Дякую за збиття чергового російського Су-25! Також хочу зараз подякувати кожному воїну з різних наших бойових підрозділів, які захищають Харківщину. Кожному з тих, хто вже має необхідні всім нам досягнення: знищену російську техніку, знешкоджених окупантів,
– вказав президент.

Окрім цього у суботу ввечері була доповідь головнокомандувача Олександра Сирського. Ухвалено рішення про зміцнення позиції, зокрема сил додають у Харківську область. Артилерія працює так, як потрібно.

Зеленський також відзначив поліцейських, які, попри всі загрози й удари, працюють для безпеки та порятунку людей на Харківщині.

Вовчанськ, районне управління поліції: Максим Стецина, Олексій Харківський, Владислав Єфаров, Ігор Харченко, Дмитро Можарський та Юлія Келеберда. Дякую вам за службу! Село Липці, Харківський район, відділення поліції: Віктор Єна, Василь Сягло, Роман Цепеленко та Вʼячеслав Сокольський. Дякую,
– сказав президент.

Очільник країни подякував тим, хто дбає про людей і державу, хто захищає Україну та робить все, щоб у Сил оборони було більше можливостей.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *