Зеленський підписав указ про звільнення у запас строковиків після завершення служби

Строковиків звільнять у запас – названо терміни / Колаж 24 Каналу

Увечері 7 березня стало відомо, що президент України підписав указ про те, щоб звільнити в запас строковиків. В документі названо терміни, коли це станеться. 24 Канал розкаже про деталі указу Зеленського.

  • 1Що відомо про указ президента про звільнення строковиків
  • 2Зеленський прокоментував звільнення строковиків у запас
  • 3Деякі строковики чекали на звільнення два роки

Цього ж дня Зеленський ухвалив інше дуже важливе рішення – погодив кандидатуру Валерія Залужного на посаду Надзвичайного і Повноважного Посла України в Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії.

Що відомо про указ президента про звільнення строковиків

Звільнити у квітні – травні 2024 року в запас зі Збройних Сил України, Державної спеціальної служби транспорту, інших утворених відповідно до законів України військових формувань військовослужбовців строкової військової служби, строк військової служби яких, установлений частиною першою статті 23 Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу”, закінчився під час дії воєнного стану та військову службу яких продовжено понад встановлені строки,
– сказано в документі.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України має забезпечити за заявками Міністерства оборони України, Міністерства внутрішніх справ України перевезення цих осіб. Це має бути здійснено з додержанням вимог безпеки та проведенням розрахунків за ці перевезення згідно з чинними тарифами.

Зеленський прокоментував звільнення строковиків у запас

Сьогодні ж є указ про звільнення в запас строковиків – тих, хто був призваний на військову службу ще до початку повномасштабного вторгнення. Зараз на прохання військового командування потрібно кілька тижнів на підготовчі процедури – на заміну людей з погляду оборонних завдань, і з квітня строковики будуть відправлені в запас. Знаю, що частина з них підписали контракт щодо служби в Силах оборони. Я вдячний кожному,
– сказав президент.

Так він висловився під час звернення 7 березня.

Деякі строковики чекали на звільнення два роки

Про потребу звільнити цих людей говорили давно. Доки у владі дискутували, рідні солдатів проводили акції, щоб повернути близьких додому.

Торік у квітні в Міноборони пропонували залишити усіх строковиків на службі, підвищивши їх оклад до розміру двох прожиткових мінімумів, тобто 5 168 гривень.

22 лютого 2024 року Володимир Зеленський вніс у Раду законопроєкт про демобілізацію строковиків. Наступного дня його підтримала Верховна Рада. Тоді ж депутати проголосували за норму про відстрочку від подальшої мобілізації протягом 12 місяців.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *