Зеленський уперше прямо відповів, чи розглядає він звільнення Залужного

Зеленський відповів на можливе звільнення Залужного / Колаж 24 Каналу, Getty Images

Упродовж останнього тижня інформація про можливу відставку Валерія Залужного сколихнула не лише українців, а й світову спільноту. Володимир Зеленський в інтерв’ю вперше відкрито відповів, чи розглядає він звільнення головнокомандувача.

Глава держави поспілкувався з італійськими журналістами. Вони спитали Володимира Зеленського про розбіжності з Валерієм Залужним. Відтак, це, по суті, перша відкрита відповідь на питання, пов’язане з можливою відставкою головнокомандувача ЗСУ.

Що сказав Зеленський про відставку Залужного

Послухайте, це кадрове питання всередині нашої держави. Безумовно, якщо ми говоримо про перезавантаження, я хочу, щоб ви мене зрозуміли, коли ми говоримо про перезавантаження, то ми говоримо про перезавантаження тих чи інших керівників держави, а не тільки одного чи іншого сектора,
– зазначив він.

Задля справедливості зауважимо, що Володимир Зеленський не озвучив прізвище Залужного у своїй відповіді. Водночас дав зрозуміти, що на українців очікують зміни.

Глава держави зазначив, що міркує над перезавантаженням. Ба більше, він “у процесі цього”. Водночас наголосив, що не можна сказати: “Оце та людина, її замінили, і все, поїхали”.

Ні, ні, це серйозна машина і вона залежить від багатьох процесів. Якщо ми хочемо перемогти, ми всі повинні бути лідерами перемоги. Не втрачати надії, не опускати руки,
– додав президент.

Він зауважив, що коли ми говоримо про перезавантаження, то “це серйозний підхід з відповідними кроками”. І що це “не питання однієї чи іншої людини”.

Коротко про можливе звільнення Залужного

  • Про напругу між Володимиром Зеленським і Валерієм Залужним пишуть впродовж останніх місяців.
  • Наприкінці січня активно ширили чутки про звільнення головнокомандувача ЗСУ. Власне, 29 січня телеграм-канали почали про це писати. Правда, пізніше в Офісі Президента заперечили, що Зеленський звільнив Залужного.
  • Згодом західні ЗМІ почали писати про те, що між Зеленським і Залужним 29 січня таки відбулася зустріч. Під час неї головнокомандувачу запропонували піти, але він відмовився.
  • Згодом ЗМІ писали і про те, що у Києві ще не змогли знайти заміну Залужному. І що буцімто Сирський і Буданов від пропозиції посісти його крісло відмовилися.
  • Самому Залужному, зі слів журналістів, буцімто запропонували посаду посла. Втім, головнокомандувач ЗСУ звільнитися не може доти, поки в Україні діє воєнний стан.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *