Зеленський звільнив командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив нового

Зеленський призначив генерала Олександра Яковця очільником Сил підтримки ЗСУ / Колаж 24 Каналу / АрміяInform

Глава держави відправив у відставку командувача Сил підтримки ЗСУ Дмитра Герегу. Кого призначено на його місце, читайте далі.

Сьогодні, 4 березня, на сайті президента з’явилися два накази про звільнення колишнього очільника Сил підтримки ЗСУ та призначення нового.

Нове кадрове рішенння

Так, Володимир Зеленський звільнив командувача Сил підтримки ЗСУ Дмитра Герегу і призначив на його місце Олександра Яковця.

Відомо, що генерал-майор Дмитро Герега обіймав цю посаду з 21 серпня 2021 року.

А новопризначений очільник Сил підтримки ЗСУ бригадний генерал Олександр Яковець раніше був начальником інженерних військ у цих самих силах. Також під час війни на Сході він виконував чимало бойових завдань щодо влаштування мінно-вибухових загороджень першого рубежу оборони. Під його керівництвом проводилися операції з розмінування місцевості та фортифікаційні обладнання другого рубежу оборони на Донеччині.

Довідка: До Сил підтримки ЗСУ входять війська в галузі радіоелектронної боротьби, інженерні війська, війська радіаційного, хімічного та біологічного захисту, військово-топографічна служба, гідрометеорологічна служба і кінологічна служба.Роль Сил підтримки ЗСУ

Раніше в інтерв’ю для АрміяInform Олександр Яковець розповідав про роль Сил підтримки ЗСУ, яку вони відіграли та відіграють під час повномасштабного вторгнення. Основна їх задача – підготувати ґрунт для оборони, послабити мобільність ворога, а також створити умови для контрнаступу.

Нерідко інженерна підтримка військ має вирішальне значення для успіху операцій. Так, фортифікаційні загородження стримують противника під час наступу. Водночас без улаштування понтонно-мостових переправ через водні перешкоди було б неможливе проведення контрнаступальних дій як на Херсонському, так Харківському напрямках.

І, навпаки, підриви мостів, шляхопроводів неодноразово сповільняли рух росіян, або цілком блокували їх просування на певній ділянці фронту.

Кадрові зміни у керівництві армії: що відомо

  • 8 лютого президент Зеленський повідомив про намір оновити керівний склад ЗСУ. Розпочав він з відставки Валерія Залужного з посади Головкома і призначення на цю посаду Олександра Сирського.
  • Незабаром стало відомо про низку інших замін у складі командування. Зокрема, Зеленський замінив главу Генштабу. Замість генерал-лейтенанта Сергія Шаптали його очолив генерал-майор Анатолій Баргилевич.
  • Новими заступниками Головкома стали Вадим Сухаревський та Андрій Лебеденко. Заступниками Баргилевича обрали Олексія Шевченка, Михайла Драпатого та Володимира Горбатюка.
  • Новим очільником Сил ТрО став Ігор Плахута. А Сухопутні війська ЗСУ очолив Олександр Павлюк.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *