Зміни до процесу мобілізації: хто зможе отримати бронь

Мобілізація в Україні / GettyImages та Колаж 24 Каналу

Триває робота над новим законопроєктом про мобілізацію. Стало відомо, хто зможе отримати бронювання за новим законодавством.

Загальна мобілізація та воєнний стан в Україні тривають вже понад два роки, однак зараз процес призову може зазнати змін. Про те, хто зможе отримати бронювання розповідає 24 Канал.

Уряд працює над новим порядком бронювання

Відповідно до нових правил, бронь від мобілізації передбачатиметься не тільки для держслужбовців, правоохоронців та працівників ОПК, а й інших сфер. Бронювання буде визначатись окремою постановою Кабміну.

Триває робота над новим порядком бронювання. Він враховуватиме середню зарплату та те, як компанія сплачує податки. Для створення нової системи бронювання враховують вплив людини та компанії на економіку.

Пріоритет у бронюванні збережуть працівники критичних для економіки підприємств, але додаткові можливості отримають і працівники тих підприємств, які наповнюють державний бюджет.

Як змінять правила вручення повісток

  • Відомо, що у проєкті нового закону про мобілізацію мовиться, що представники поліції за зверненням ТЦК та СП братимуть участь в оповіщенні громадян щодо мобілізації. В їхній присутності представники ТЦК вручатимуть повістки для того, аби не допускати неправомірних дій.
  • Крім цього, поліцейські і представники ТЦК та СП будуть мати право вимагати в осіб віком від 18 до 60 років показати документ, що посвідчує особу та військово-обліковий документ.
  • Також поліцейські і представники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки зможуть документувати свої дії щодо оповіщення громадян на відповідні засоби відеофіксації.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *