Знову взявся за старе: що означають заяви Путіна про демілітаризовану зону

Російський диктатор заявив, що хоче посунути лінію фронту вглиб України та створити демілітаризовану зону для того, щоб буцімто захистити Росію від українських ударів. Ймовірно, це чергова політична заява Путіна посеред його передвиборчої кампанії.

Таку думку 24 Каналу висловив військовий експерт Олег Жданов, зауваживши, що так званому президенту треба нести в маси хоч якийсь позитив. Втім незрозуміло, чому очільник Кремля досі “грається” у гру під назвою “вибори”, адже добре знає, що в Росії виборів давно нема.

Путін повертається до старих наративів

Російська влада вже стільки разів переписувала та міняла свою Конституцію, що навіть Європейський Союз висловив думку про те, що вибори в Росії не можуть бути легітимними. Адже вони багато разів проводилися не відповідно до законодавства.

Путіну треба щось сказати, й він згадав про завдання, яке було ще на початку вторгнення. Коли не вдалося “взяти Київ за 3 дні”, то цілі так званої “сво” змінилися. Першим пріоритетом стало захоплення двох областей України в межах адміністративних кордонів, і вже тоді лунали заяви про 150-кілометрову буферну зону,
– розповів Олег Жданов.

Аналітики Інституту вивчення війни назвали слова Путіна дуже розмитими. Це можна пояснити тим, що Росія незаконно приписала до своєї території 4 українські області. Окрім Донецької та Луганської, окупанти внесли ще Херсонську й Запорізьку, хоча вони окуповані трохи більше, ніж на 70%. Тому виникає питання, де межа цієї буферної зони, яка її ширина та де взагалі окупанти планують її робити.

Однак схоже, що все це не сильно хвилює Путіна. Він хоче демонструвати своїм виборцям тільки позитив, розповідати про хороше, бо це саме те, що зараз потрібно людям.

Оскільки позитиву на фронті немає, так само як і перемог, захоплення нових територій, тому залишається братися за старе, пригадати давно забуте – “буферну зону безпеки” для територій Росії,
– зауважив військовий експерт.

Так само Путін хизувався перед своїм електоратом, що окупанти захопили аж 19 будинків на краю Авдіївки. Це він зображав як неймовірні успіхи. Так російський президент хоче виправдати перед народом надзвичайно великі втрати, показати, що вони нібито не даремні.

Актуальні новини про Владіміра Путіна

  • Російський диктатор планує зустрітися з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом. Це вперше з початку повномасштабного вторгнення Путін відвідає країну НАТО. ЗМІ навіть повідомляють можливу дату їхньої зустрічі – 12 лютого. Важливо, що Туреччина не підписала Римський статут, який передбачає арешт Путіна відповідно до рішення Міжнародного суду. Він визнав очільника Кремля винним у депортації українських дітей.
  • Виборча комісія в Росії опублікувала декларацію Путіна. Не варто сподіватися, що вона правдива, адже замків та маєтків там немає. Натомість так званий президент задекларував гараж, три старі машини та автомобільний причеп. Водночас його статки зросли, порівно з минулими роками, й складають 67 мільйонів рублів.
  • Журналісти-розслідувачі знайшли майно, яке значно відрізняється від того, що в декларації. Так одна з резиденцій Путіна розташована в Карелії біля Ладозького озера. Ця територія чомусь була виключена з переліку тих, які входять до заповідника. Її площа – 4 квадратних кілометри, що вдвічі більше, ніж князівство Монако. На території є будинки, причому на одному з них, ймовірно, встановлена система ППО, вертолітні майданчики, пірси для яхт, ферма й чотириметровий водоспад з альтанкою.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *