Пройдаков розповів, як покращити уроки української літератури

Артур Пройдаков розповів про вдосконалення уроків української літератури / Суспільне

У межах уроків української літератури учні мали б читати менше, але якісно. Також варто залишити їм можливість вибирати.

Так вважає учитель української мови та літератури Артур Пройдаков, який став найкращим педагогом України у 2021 році та одним із найкращих у світу у 2023 році. Він при цьому пояснив свою позицію.

Пройдаков розповів, як покращити уроки української літератури

Пройдаков зазначив: у школі ми встигаємо схематично звернути увагу на сюжет: куди герой пішов, що зробив, як помер. Натомість у дітей немає часу зупинитися й аналізувати. Але дуже важливим є зв’язок з реальним життям.

Потрібно читати менше, але якісно. Також добрим варіантом є наявність вибору. Тобто, на певну тему є три тексти, діти можуть обрати бажаний і потім обговорити в групах, звертати увагу на нюанси і зв’язок із життям,
– переконаний педагог.

Він також розповів, як проводить уроки літератури.

Обговорюючи “Тараса Бульбу”, ми з дітьми згадуємо Запоріжжя, дивимося на карту бойових дій, з’ясовуємо, яким був конфлікт католиків і православних,
– уточнив Пройдаков.

І додав, що навіть демонструє дітям фрагмент російського фільму “Тарас Бульба”, де герой актора Боярського каже “Русь Киевская, спасибо тебе”. Опісля разом з учнями досліджує цей пропагандистський фрагмент, якого немає в тексті Гоголя.

Незалежно від формату, навчання може бути цікавим та ефективним. Це щодня доводить перша дистанційна школа в Україні “Оптіма”, якій довіряють 13 000 родин. Отримайте демодоступ, аби і ваші діти випробували освіту майбутнього вже сьогодні.

Раніше Артур Пройдаков також розповідав, від чого залежить престиж професії учителя. Про це читайте за посиланням.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *