Як на Поліссі з журавлини “еліксир здоров’я” готують

Анастасія Кучеренко, Олександр Бойко

Поліські ліси багаті корисними ягодами. Одна з них журавлина. Кінець осені найкращий період збору цієї вітамінної бомби. Журавлину закривають та додають в чай, але найкраще вона смакує в перетертому вигляді. Рецепт “еліксиру здоров’я” добре знають на Дубровиччині.

Журавлина в нас росте в лісі. На болоті, лайдацька гора. Ми там збираємо.

Корисна, трішки кислувата – її називають природними ліками. Пані Ніна готує вітамінний еліксир з ягід, кожного року. Господиня розповідає, журавлина приготована за цим рецептом найкраще зберігається.

Беремо журавлину та перетираємо із цукром у ступці. Сама настояща аскорбінова кислота. Або тримаємо у воді. бо без води вона чорніє, як без води довго, – розповідає Ніна Рабчевська.

Добре, ретельно перетерли – і лікувальний смаколик готово. Також, пані Ніна розповідає, про користь Поліської чорниці.

В нас в лісі вельми багато чорниць. Ми їх і закриваємо, і заморожуємо, варення в пироги. Найкращі булочки з чорницями. Найкраще густий джем робити з ранніх чорниць. Бо потім в них багато води. Получається рідше.

Господиня додає, всі ягоди корисні, якщо вживати їх у міру. 

Источник: www.rivne1.tv

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *