Хто такий Кирило Кернес та чому його бажання наживи підіграє кремлю

Хто такий Кирило Кернес та чому його бажання наживи підіграє кремлю

Хто такий Кирило Кернес та чому його бажання наживи підіграє кремлю

Окупаційні війська продовжують отримувати по зубах від українських воїнів. Проте росія поки не планує відмовлятися від ідеї захоплення України та знищення нашої нації. Після того, як диктатору путіну стало зрозуміло, що його план “возьмьом Києв за трі дня” з тріском провалився, окупанти вдалися до перевіреного десятиріччями методу – розхитування і дестабілізації ситуації в Україні зсередини.

Для втілення планів з проведення ІПСО росіянам потрібні вкрай слухняні виконавці, вважає політолог Руслан Бортник. Як відомо, для реалізації своїх хворих задумів путін завжди обирає “безхребетних” маріонеток.

Ідучи цим шляхом, росіяни могли згадати про сина колишнього мера Харкова Геннадія Кернеса, який є діючим депутатом обласної ради й утік від війни до Німеччини. Кирило Кернес не зʼявлявся в інформаційному просторі майже три роки й насправді відомий тільки завдяки тому, що носить прізвище покійного батька. Тобто для Харкова та харківʼян він – ніхто, навряд місцеві жителі навіть зможуть з першого разу правильно сказати його імʼя, на відміну від його покійного батька – Геннадія Кернеса, який був для містян легендою.

Дехто з опитаних УНН експертів взагалі не знав, що у Геннадія Кернеса був син Кирило, а хтось плутав його із прийомним сином Родіоном Гайсинським, що тільки підтверджує тезу про те, що Кернес-молодший – невідома фігура в українській і навіть харківській політиці, й зовсім не має ваги.

“До останнього часу про нього не чув і навіть не знав, що у Кернеса є син на ім’я Кирило”, – зазначив Бортник в ексклюзивному коментарі УНН.

Як відомо, навіть коли Геннадій Кернес був живий, його син не мав у Харкові жодної ваги, а в політику потрапив тільки завдяки протекції батька. “При Кернесі він (Кирило – ред.) жодної ролі не грав… Він ніхто, був ніхто, у Харкові його раніше не знали взагалі, від слова зовсім”, – зазначив керівник експертної групи “Бюро аналізу політики” Віктор Бобиренко в коментарі УНН.

Експерти припускають, що син відомого батька-мера своєю появою у медіапросторі й гучними заявами, які одна одній суперечать, намагається розігнати чергову зраду про Харків в угоду кремлю, відпрацьовуючи три рубля.

“Це може бути наратив, який з рф дали (Кирилу Кернесу – ред.), що от ми тобі допоможемо зараз грошима, а ти говори про таке. Це для розхитування ситуації, для того, щоб говорити, що українська влада не легітимна, тому що узурпувала владу у живого Януковича, і навіть от місцеві влади теж не легітимні – навіть от дивіться, нащадок Кернеса каже, що все неправда”, – зазначив Бобиренко.

Нереалізовані амбіції

Після смерті батька Кирило Кернес довів, що є політичним імпотентом і розчаруванням. Його навіть виключили із партії, назва якої має його прізвище “Блок Кернеса – Успішний Харків”, позбавивши можливості збирати політичні дивіденди, паразитуючи на батьківському авторитеті. Таким чином шанс для Кернеса-молодшого опинитися при владі став ще примарнішим, але мрія про мерське крісло нікуди не зникла.

Під час одного з інтервʼю він досить чітко й прозоро натякнув на те, що хоче стати мером Харкова. Бобиренко не виключає, що росія може використовувати ці амбіції далекого від українських реалій Кирила Кернеса “в темну”.

“Зрозуміло, що вони діють за методом зрада потрібна ворогові – у даному випадку зрада потрібна рф, зрадник не потрібен нікому. Його потім “спишуть”. Пожертвують ним, але зараз можуть цю карту розігрувати, можуть грати на амбіціях оцього молодшого Кернеса”, – пояснив він.

Експерт з питань безпеки Сергій Шабовта вважає, що Кернес-молодший продовжуватиме привертати до себе увагу абсурдними заявами й намагатиметься повернутися в політичне життя будь-яким способом. Як показали попередні його заяви, не цуратиметься Кирило навіть використовувати смерть батька, якого він аж так любив, що жодного разу не відвідав у лікарні.

“Син Кернеса… він виліз із темряви, він буде зараз своїми заявами підігрівати інтерес навколо себе, самими абсурдними заявами і безглуздими, йому це потрібно, щоб розводити своє прізвище і повернути його у поле якогось політичного пінг-понгу, не більше”, – зазначив Шабовта в ексклюзивному коментарі УНН.

Експерт вважає, що видалення з мапи політичного життя України деяких персонажів у майбутньому подарує нам чимало таких особистостей, які “будуть вилазити, робити якісь заяви”. “Мені інколи навіть по-людськи жаль таких людей, які намагаються себе в такий спосіб реанімувати, можливо, щоб зробити ще спробу”, – сказав він.

Водночас Руслан Бортник вважає, що не можна розглядати Кирила Кернеса всерйоз, і на те є вагома причина. “Не думаю, що на Кернеса можуть ставити щось, ну, чесно. Я прослідкував його біографію і не думаю, що це та фігура, на яку може зробити ставку росія. Тому що там таких не люблять. Я не хочу обговорювати особисте життя… Але людей із таким форматом поведінки там не люблять… Людей із залежностями там не люблять”, – сказав Бортник, додавши, що все одно росія може й буде використовувати будь-яку кризу всередині.

Як показує історія, таких людей, як Кирило Кернес, спочатку використовують, а потім викидають.

Думки політологів сходяться в тому, що Кернес-молодший хоче лише наживи і готовий говорити що завгодно, аби повернутися в інформаційний простір України, навіть якщо постраждає місто, яке так любив і розвивав його батько.

Нагадаємо

Політичний аналітик Олександр Кочетков раніше розповідав, що заяви Кирила Кернеса можуть бути яскравим прикладом російської ІПСО.

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *