Інкасаторські авто точно б стали в нагоді на фронті – військовий експерт

Інкасаторські авто точно б стали в нагоді на фронті – військовий експерт

За словами Гетьмана, автомобілі краще відразу передати військовим, а не продавати з молотка.

Автомобілі на фронті – це розхідний матеріал, тому військовим їх потрібно багато. Інкасаторські бронеавто можна використовувати для евакуації поранених, тому краще їх відразу передавати ЗСУ, а не продавати на аукціонах. Таку думку в ексклюзивному коментарі УНН висловив військовий експерт Олексій Гетьман.

“Звісно, що будь-які автівки на війні підходять. Броньовані інкасаторські, звісно, теж підійдуть. Від куль захистять, від дрібних уламків. Поранених можна возити. Багато хлопців та дівчат, які там знаходяться, неодноразово пояснювали, що автомобіль на фронті – це розхідник, умовно, вони постійно рухаються, потрапляють під обстріли. Тому треба авто і багато”, – сказав Гетьман.

Тому, за його словами, автомобілі краще відразу передати військовим, а не продавати з молотка.

“Є багато прикладів, зокрема – гелікоптери з Австралії, які підлягали утилізації, їх передають нам, бо ними ще можна користуватися. Весь світ збирає те, що можна нам передати, це не обовʼязково повинна бути найновітніша техніка, бо вона не на довго… треба це розуміти. Але інкасаторські авто точно би стали в нагоді”,- сказав Гетьман.

Нагадаємо

Співзасновниця банку “Конкорд” Олена Сосєдка звернулася до Фонду гарантування вкладів фізосіб з тим, аби вони не проводили аукціон з продажу броньованого інкасаторського авто банку, а передали це авто військовим.

Військові 204 Окремого батальйону територіальної оборони Києва, який нині знаходиться на передовій, закликають Фонд гарантування вкладів фізичних осіб дослухатися до пропозиції акціонерів банку “Конкорд” й передати армії виставлений на продаж бронеавтомобіль.

Банк “Конкорд” перебуває в управлінні ФГВФО з моменту оголошення рішення НБУ про ліквідацію банку. Наразі, за інформацією Фонду, уже тривають виплати вимог 9-ї черги кредиторів (акціонери та пов’язані з банком особи) – це остання черга. На момент початку процедури ліквідації банк був прибутковим, і для проведення усіх виплат немає потреби в продажі активів. Однак, ФГВФО вирішив провести аукціон з продажу інкасаторського авто банку. На офіційному сайті Фонду гарантування розміщена інформація про проведення 3 січня 2024 року торгів з продажу вантажного малотонажного фургону – В Volkswagen Transporter, (спеціалізований з панцерованим захистом ПХСА-3, рік випуску – 2013 року). До авто також додаються шини, розвантажувальні жилети та захисні плити до них, що належать банку “Конкорд”. 

“Ми звертаємося до Фонду з тим, щоб і це авто було передане військовим, адже завдяки броні такі машини здатні виконувати операції, пов’язані з під’їздом безпосередньо “на нуль”. Благодійність, для нашої команди, є нормою життя. Ми розраховуємо, що Фонд дослухається до нашого прохання і врахує потреби військових”, – написала Олена Сосєдка. Вона також додала, що акціонери банку готові на зменшення належних їм виплат на суму вартості авто.  

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *